Bucataras TV: reteta de Vită cu sparanghel și cremă de cartofi

de Bucataras in Vita, 3 Dec 2013 | 569 vizualizari

 

Crema de cartofi poate înlocui cu succes sosul clasic care se servește în general la friptură. Chef Roberto prepară o rețetă din biftec fraged, completată cu această c remă fină și gustoasă.

 

INGREDIENTE

  •  biftec florentin
  • salvie
  • rozmarin
  • fenicul
  • sparanghel
  • măsline negre
  • mărar
  • un cartof
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: reteta de Vită cu sparanghel și cremă de cartofi:

Crema de cartofi poate înlocui cu succes sosul clasic care se servește în general la friptură. Chef Roberto prepară o rețetă din biftec fraged, completată cu această c remă fină și gustoasă.


Carnea se pune pe o farfurie și se unge cu ulei. Deasupra și dedesubt se pun crenguțe de rozmarin și salvie. Se pune și sare grunjoasă. Apoi cartoful se taie în cubulețe. Într-o oală adâncă se pune puțin ulei și un cățel de usturoi în coajă. Se pun și cubulețele de cartofi la prăjit. Se adaugă puțină apă și se acoperă cu un cartof. Între timp se curăță sparanghelul. Se îndepartează partea exterioară a fenicului, se păstrează doar inima sa, care se spală pentru a îndepărta orice urmă de pământ. Apoi se taie romboidal. Se taie și sparanghelul în romburi. Se scoate usturoiul din oala cu cartofi. Se scot sâmburii din măsline, apoi se toacă bine.


Într-o tigaie se pune ulei la încins. Se pun doua frunze de busuioc la prăjit, apoi se taie legumele tăiate pe diaginală. Se pune puțină sare. Se adaugă puțin vin alb. Se pune o tigaie la încins pentru prăjit carnea. Se iau ierburile aromatice de pe carne. Biftecul se pune la prăjit cu un strop de ulei. Se pun si ierburi aromate în tigaie, alături de carne. Se pun și măslinele peste andive si restul de legume. Carnea se întoarce și pe partea cealaltă. Se toacă puțin busuioc proaspăt și se pune peste legume. Carnea se mai întoarce o dată pe partea cealaltă. Dacă încă are sânge pe margine, se poate pune la cuptor la final pentru a avea o culoare uniformă. Când salvia și rozmarinul devin crocante, se scot pe un șervet de hârtie. Cartofii se iau de pe foc și se pasează cu blenderul, nu foarte mult însă pentru a nu avea un sos lipicios. Se toacă mărarul si se adaugă peste cartofi. Carnea se scoate din tigaie și se scoate de pe os, apoi se taie fâșii. Se așază legumele pe farfurie, apoi bucata de carne tăiată, sosul, mărar și puțin ulei de măsline. Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: reteta de Vită cu sparanghel și cremă de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Krystyan Trendy 1

03.12.2013, 22:29

O bunatate !

MotanLaOale 1

03.12.2013, 22:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cum se face mamaliga