Bucătăria lui Jamie: piersică friptă cu şuncă de vită (sau cu prosciutto)

de Bucataras in Vita, 27 Apr 2009 | 3737 vizualizari

 

Inedit. Asta este cuvintul care defineste aceasta reteta. Cum se prepara:

 

INGREDIENTE

  • o piersica
  • rozmarin proaspat
  • prosciutto
  • sunca de vita
  • ulei de masline
  • sare
  • otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucătăria lui Jamie: piersică friptă cu şuncă de vită (sau cu prosciutto):

Se toaca marunt, cu cutitul, rozmarin proaspat. Se pune intr-un mojar si se amesteca acolo cu putin ulei, sare si piper. Piersica se taie in doua jumatati si i se scoate simburele, apoi este “tavalita” in sosul din mojar. Se pune pe gratar si cind se rumeneste este ok de pus in farfurie.

TIPS Jamie: in acest moment, daca-i alaturati doua cupe de inghetata obtineti un desert delicios. Puteti folosi in loc de piersica si para, caisa ori prune. Se pudreaza cu putin zahar vanilat

Deci avem piersica rumenita pe gratar, acum facem dressingul: 3 parti ulei, o parte otet, o lingura de iaurt (sau smintina), sare, piper. Se amesteca la shaker.

Folosim rucola sau tarhon pentru a face o salata.

TIPS Jamie: Rucola si tarhonul sint condimente excelente pentru carnea de vita.

Finalul: asezam sunca intr-o farfurie, punem piersica fripta deasupra, iar peste aceasta salata de rucola (+/- tarhon, cum vrem). Turnam dressingul si mai presaram citeva cubulete de brinza. Spectacol !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucătăria lui Jamie: piersică friptă cu şuncă de vită (sau cu prosciutto)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert bomboane Raffaello
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!