Budinca

de ralu_ca in Prajituri, 10 Sep 2015 | 3225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste
  • 250 g macaroane
  • 6 linguri gris
  • sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri zahar
  • 1 fiola esenta lamaie
  • 1 l lapte
  • putin unt
  • branza rasa emmentaler
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca:

Mai intai am fiert pastele si macaroanele conform instructiuni, apoi le-am scurs. Intr-un vas am turnat laptele si l-am amestecat cu grisul, zaharul, zaharul vanilat si esenta de lamaie, sare.

O tava am uns-o cu putin unt, am pus pastele, apoi compozitie. Le-am amestecat usor in tava, dar am considerat ca nu erau "scufundate" de tot in compozitie si am mai turnat deasupra lapte. Si am presarat branza rasa.

Am introdus la cuptor pana ce se rumeneste. 

Am pudrat-o si cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata