Budinca caramel

de gaby_duceag in Dulciuri, 12 Iul 2011 | 2710 vizualizari

 

Epidemia :)) a inceput de la Maya , apoi am vazut-o la Bucatarmaniac, , la Miha, la Ionela si Corina.

Daca ei au ales o singura aroma, caramelul, acesta intr-o nuanta mai pregnanta, eu am preferat sa fac 3 arome; am estompat usor aroma de caramel, lasand zaharul pe foc mai putin (doream putin contrast) si-am combinat cu aroma de ness si ciocolata.
Cu-n motz de frisca deja a devenit delicatesa :)))
Este minunat! Si se face atat de repede si de usor!

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte+cateva linguri pentru a dilua amidonul)
  • 5 linguri amidon (nici cu varf, nici rase, nici calare , nici pe jos :)) )
  • 6 linguri zahar+o lingura
  • 2 linguri ness
  • 50 gr ciocolata cu lapte (eu am pus Milka)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca caramel:

Am pus, intr-un vas cu fund dublu, zaharul la topit. Cand a ajuns la o culoare asemanatoare chihlimbarului am turnat incet laptele .

Daca doriti s-o lasati simpla, doar cu caramel, lasati zaharul inca un minut in plus si veti obtine o culoare mai intensa si un gust mai accentuat.

Am amestecat amidonul cu cateva linguri de lapte rece.

Cand laptele din cratita a ajuns la punctul de fierbere am adaugat in fir subtire amidonul amestecand mereu. Cu o lingura de lemn am amestecat incontinuu pana ce compozitia a inceput a se dezlipi de peretii cratitei. Asta a durat destul de putin, 2-3 minute.

Am impartit compozitia in 3. In prima am adaugat doua linguri ness+ o lingura de zahar, a doua am lasat-o simpla, iar in a treia , pe care am lasat-o-n cratita, am pus ciocolata si am dat inapoi pe foc amestecand pana la topirea completa.

Am lasat toate 3 amestecurile sa se racoreasca dupa care le-am repartizat in cupe. Am dat la frigider. Cand s-a racit bine am decorat cu frisca. Se completeaza perfect cu textura budincii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Anamaria7 1

13.07.2011, 23:55

Gaby, tu stii ca e ora 23:55? eu ce ma fac acuma cu pofta asta de dulce??

mena29 1

14.07.2011, 08:18

mirela0911 1

14.07.2011, 08:22

ooooo cat de buna e

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkrantz