Budinca cu ricotta

de ANCA in Dulciuri, 3 Dec 2010 | 6113 vizualizari

 

Am executat-o dupa o reteta a Diveiinbucatarie, am mai adaugat cate ceva dupa gustul meu, si o declar de-li-cioa-sa!!!! La fel si Mateiul:)) Exceptionala ptr micul dejun sau o cina sanatoasa pentru puii nostri!

 

INGREDIENTE

  • 50 g orez
  • 300 ml lapte
  • 250 ricotta (o cutie)
  • 2 linguri pline de miere
  • 1 ou
  • o lingura de stafide 
  • o esenta de rom alb
  • un praf de scortisoara
  • ciocolata rasa
  • 6 biscuiti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu ricotta:

Am pus orezul la fiert in lapte, amestecand des sa nu se prinda. Cand s-a fiert, l-am lasat sa se racoreasca.

Intr-un castron, am amestecat oul cu mierea, scortisoara, romul, ricotta si stafidele. Apoi am adaugat orezul si am omogenizat compozitia.

Am uns cu unt un vas de lut (pentru 2 portii), am sfaramat biscuitii si i-am pus pe fundul vasului.

Am pus compozitia peste biscuiti, am ras ciocolata de-asupra si am pus valul de lut la cuptor, pentru cca 30 minute, la 180 de grade, pana se incheaga.

Cand a fost gata, am lasat-o putin sa se racoreasca vaul, apoi am pus de-asupra o farfurie si am rasturnat budinca. Am ornat cu viermisori de ciocolata alba si neagra.

O mai fac cu siguranta si alta data!

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca cu ricotta-0
Budinca cu ricotta-1
Budinca cu ricotta-2
Budinca cu ricotta-3
Budinca cu ricotta-4

COMENTARII (17)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

04.12.2010, 23:50

LUK

LUK 1

05.12.2010, 00:03

super!

babi5

babi5 1

14.10.2013, 18:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!