Budinca cu ricotta

de ANCA in Dulciuri, 3 Dec 2010 | 7059 vizualizari

 

Am executat-o dupa o reteta a Diveiinbucatarie, am mai adaugat cate ceva dupa gustul meu, si o declar de-li-cioa-sa!!!! La fel si Mateiul:)) Exceptionala ptr micul dejun sau o cina sanatoasa pentru puii nostri!

 

INGREDIENTE

  • 50 g orez
  • 300 ml lapte
  • 250 ricotta (o cutie)
  • 2 linguri pline de miere
  • 1 ou
  • o lingura de stafide 
  • o esenta de rom alb
  • un praf de scortisoara
  • ciocolata rasa
  • 6 biscuiti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu ricotta:

Am pus orezul la fiert in lapte, amestecand des sa nu se prinda. Cand s-a fiert, l-am lasat sa se racoreasca.


Intr-un castron, am amestecat oul cu mierea, scortisoara, romul, ricotta si stafidele. Apoi am adaugat orezul si am omogenizat compozitia.


Am uns cu unt un vas de lut (pentru 2 portii), am sfaramat biscuitii si i-am pus pe fundul vasului.


Am pus compozitia peste biscuiti, am ras ciocolata de-asupra si am pus valul de lut la cuptor, pentru cca 30 minute, la 180 de grade, pana se incheaga.


Cand a fost gata, am lasat-o putin sa se racoreasca vaul, apoi am pus de-asupra o farfurie si am rasturnat budinca. Am ornat cu viermisori de ciocolata alba si neagra.


O mai fac cu siguranta si alta data!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

04.12.2010, 23:50

LUK 1

05.12.2010, 00:03

super!

babi5 1

14.10.2013, 18:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budinca de orez cu capsuni la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

de laura_n 6

ieri la 17:31

Dulceata de cirese amare

ieri la 15:29

Desert tort 10 ani

pe 16.06 la 21:34

Perisoare din piept de pui cu marar

pe 16.06 la 13:11

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fanta