Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Initial imi casunase pe niste fidea cu lapte si cum nu aveam ,m-am dus sa cumpar.De la fidea am ajuns la budinca de cous cous.....unde dai si unde crapa,dar zau ca a crapat tare bine,mi-a placut ce balarii am facut.....
Mai intai punem la caramelizat 70 g zahar tos intr-un vas de yena cu diametrul de 17 cm,dupa ce s-a topit zaharul il intindem pe toata suprafata vasului si lasam sa se raceasca.Apoi punem la fiert cous cous-ul cu laptele si zaharul vanilat,dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca cca 10 min,apoi adaugam 70 g zahar brun,cele 2 oua,branza,smantana si coaja de portocala si mixam bine.
Aceasta compozitie o turnam in vasul de yena si dam vasul la cuptorul preincalzit cca 40 min,pana cand caramelul se lipeste de budinca si poate fi rasturnata.Scoatem vasul din cuptor asezam deasupra o farfurie si cu o miscre rapida intoarcem vasul.
Separat am mai caramelizat 2 linguri de zahar brun si am turnat peste budinca,pentru ca imi place zaharul caramelizat sa-l simt cum crantane.
1
vasul de yena l-am pus in tava de la cuptor in care am turnat apa,cam pana la jumatatea vasului de yena.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult