Budinca de cozonac

de goldielocks in Torturi, 27 Feb 2011 | 14214 vizualizari

 

Va prezint aceasta reteta in extrasezon,sper sa nu va suparat:))Oricum nu mai e atat de mult pana la Paste:p
Serviti ca atare sau garnisiti cu frisca batuta si ati obtinut un tort economic,rapid si foarte gustos.
Eu am pregatit aceasta budinca dintr-un cozonac uscat,uitat undeva intr-un colt al bucatariei noastre.Este foarte aromat,moale si cu gust de crema de zahar ars,frisca il completeaza.
Merita sa-l incercati de Paste,Craciun sau Revelion,de ce nu,mai ales ca intotdeauna raman resturi de cozonac pe care nu le mananca nimeni(cel putin asa se intampla in familia mea)

 

INGREDIENTE

  • un cozonac intreg,uscat(taiat in 3-4 felii mari) sau resturi de cozonac
  • 1,5 l lapte
  • 6-7 oua
  • 12-14 linguri zahar+5 plicuri zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac:

Tapetati o cratita de 3 l cu 8 linguri de zahar ars.Puneti la inmuiat bucatile de cozonac in 0,5 l laptein care ati dizolvat o lingura de zahar frecata cu un galbenus.Cozonacul trebuie sa fie bine inmuiat.


Bateti 5 oua+ un albus cu 4-5 linguri zahar si adaugati laptele fiert si racit si zaharul vanilat.

Puneti bucatile de cozonac inmuiat in cratita cu zahar ars dupa ce aceasta s-a racit.


Daca doriti,puteti adauga stafide macerate in rom.


Turnati in fir subtire,pe toata suprafata cozonacului laptele batut cu ou.


Dati la cuptor si coaceti la foc foarte mic 2 ore.


Lasati sa se raceasca in cratita,desprindeti marginile cu cutitul si rasturnati numai cand este foarte rece(altfel se desface)pe un platou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

28.02.2011, 10:40

bun bun

aziz 1

28.02.2011, 13:02

adry88 1

18.06.2011, 12:29

ce bn arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de zmeura cu ciocolata in Multicooker