Budinca de cozonac

de goldielocks in Torturi, 27 Feb 2011 | 17882 vizualizari

 

Va prezint aceasta reteta in extrasezon,sper sa nu va suparat:))Oricum nu mai e atat de mult pana la Paste:p
Serviti ca atare sau garnisiti cu frisca batuta si ati obtinut un tort economic,rapid si foarte gustos.
Eu am pregatit aceasta budinca dintr-un cozonac uscat,uitat undeva intr-un colt al bucatariei noastre.Este foarte aromat,moale si cu gust de crema de zahar ars,frisca il completeaza.
Merita sa-l incercati de Paste,Craciun sau Revelion,de ce nu,mai ales ca intotdeauna raman resturi de cozonac pe care nu le mananca nimeni(cel putin asa se intampla in familia mea)

 

INGREDIENTE

  • un cozonac intreg,uscat(taiat in 3-4 felii mari) sau resturi de cozonac
  • 1,5 l lapte
  • 6-7 oua
  • 12-14 linguri zahar+5 plicuri zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac:

Tapetati o cratita de 3 l cu 8 linguri de zahar ars.Puneti la inmuiat bucatile de cozonac in 0,5 l laptein care ati dizolvat o lingura de zahar frecata cu un galbenus.Cozonacul trebuie sa fie bine inmuiat.

Bateti 5 oua+ un albus cu 4-5 linguri zahar si adaugati laptele fiert si racit si zaharul vanilat.
Puneti bucatile de cozonac inmuiat in cratita cu zahar ars dupa ce aceasta s-a racit.

Daca doriti,puteti adauga stafide macerate in rom.

Turnati in fir subtire,pe toata suprafata cozonacului laptele batut cu ou.

Dati la cuptor si coaceti la foc foarte mic 2 ore.

Lasati sa se raceasca in cratita,desprindeti marginile cu cutitul si rasturnati numai cand este foarte rece(altfel se desface)pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

28.02.2011, 10:40

bun bun

aziz 1

28.02.2011, 13:02

adry88 1

18.06.2011, 12:29

ce bn arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortulete din waffe si crema de capsuni cu green sugar