Budinca de gris

de MonaMimi in Dulciuri, 25 Mai 2012 | 3660 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cani lapte
  • 1 cana gris
  • 100 g unt
  • coaja de la o portocala
  • 1 praf sare
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • sosul de capsuni
  • 500 g capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri suc de portocale
  • 50 ml apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris:

Pui laptele la fiert cu un praf de sare si cu zaharul. Cand clocoteste torni grisul in ploaie amestecand continuu cu un tel. Lasi sa fiarba pana devine ca o smantana groasa. Opresti focul adaugi untul, esenta, coaja de portocala si amesteci bine. Pui grisul in 6 boluri mici sau cupe si lasi sa se racoreasca.

Pui intr-o cratita capsunile, zaharul, sucul de portocala si o asezi pe foc. Amesteci pana cand zaharul s-a dizolvat, adaugi apa si lasi sa fiarba pana cand sosul se leaga. Torni  sosul peste budinca de gris lasi sa se racoreasca putin si servesti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu branza de vaci