Budinca de gris cu mere

de miealex in Dulciuri, 3 Dec 2009 | 7977 vizualizari

 

Luni am vrut ceva bun, deci am cautat cu Mada ceva ce n-am mai mancat sau preparat pana acum.

Si asa am dat de blogul lui Violette unde am gasit budinca de gris cu mere -> adellaida.blogspot.com/2009/01/budinca-de-gris-cu-mere.html . Multumim pentru reteta! Este delicioasa budinca!

 

INGREDIENTE

  • 150 g gris
  • 2 oua
  • 1 budinca Dr. Oetker
  • 100-200 gr zahar (in functie de cat de dulce va place)
  • 1 litru lapte
  • 2-4 mere
  • 1 zahar vanilinat
  • nucsoara sau coaja rasa de la o portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu mere:

Se pun 500 ml de lapte la fiert impreuna cu zaharul vanilinat si coaja de portocala/nucsoara. Cand incepe sa fiarba se lasa la foc mic si se pune grisul in ploaie. Se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase, dar nu prea tare. Se lasa la rece aproximativ 10 min.

Budinca Dr. Oetker se prepara conform instructiunilor de pe pachet: continutul pachetului se amesteca cu 500 ml de lapte. Se adauga 2 galbenusuri, iar compozitia obtinuta se amesteca cu grisul. Albusurile se bat spuma impreuna cu 100 gr zahar (daca se doreste a fi foarte dulce). Apoi se adauga peste gris, deci iese in final un “terci” un pic de tot mai moale :) )

In oala se pun 100 gr zahar la topit. Dupa ce zaharul s-a topit, se lasa putin la racit, se aseaza felii de mere, iar peste ele se toarna “terciul” obtinut anterior. Se lasa la cuptor la foc mic pentru 45-50 de minute.

Budinca astfel obtinuta se scoate DUPA ce s-a racit complet (pentru a se intari un pic), intorcand oala cu susul in jos. Se poate orna cu frisca ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

nadina73 1

05.04.2010, 22:58

ce buna e

elena1988 1

02.02.2011, 17:31

Bya Ralu 1

28.06.2012, 20:48

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea dalmatiana