Budinca de mamaliga cu ficatei si ciuperci

de epurasha2bb in Ficat, 29 Iul 2010 | 7561 vizualizari

 

am inghitit aproape nemestecat de bun ce a fost!

 

INGREDIENTE

  • vreo 5 ficatei de pui
  • 1 ceapa mica
  • 1 graunte de usturoi
  • 1/2 ardei rosu capia
  • 3 ciuperci
  • 1 ou
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • 1 rosie mare de tot de gradina sau 2 mai mici
  • unt cat o nuca
  • patrunjel verde
  • 1 farfurie de mamaliga 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de mamaliga cu ficatei si ciuperci:

Ficateii se spala si apoi se soteaza intr-o tigaie cu unt si putina apa acoperiti.snt gata cand sunt maoi si patrunsi in interior fara sa mai fie sange.

Se curata ciupercile si ceapa si se taie ciupercile lamele si ceapa solzisori.Ardeiul se spala si se curata de seminte, se taie rondelute.Se amesteca si se calesc in putin ulei.Apoi se adauga si garntele de usturoi taiat feliute subtiri si un parf de sare si piper.Se curata rosia de coaja si cotor si se paseaza cu blenderul,se dauga apoi sosul obtinut in tigaie alaturi de celelalte.Ultimadata adaugam si ficateii taiati bucatele mici.Mai lasam sa se ingroase putin.

Ungem bine cu unt o tavita 9eu am folosit tavita de silicon inimioara) si apoi asezam un strat de mamaliga pe care am amestecat-o cu un ou batut si cascaval ras.Se batatoreste bine sa aratae ca un blat.Apoi deasupra asezam sosul de ficatei cu ciuperci.Deasupra de tot presaram si putin cascaval ras si bagam la cuptorul incins anterior.

Lasam sa se rumeneasca si servim caldut cu patrunjel verde deasupra.

Este atat de bun ca nu te poti opri din mancat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de mamaliga cu ficatei si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (14)

mena29 1

30.07.2010, 07:44

ce buna e






madi_marin 1

30.07.2010, 08:49

epurasha......multumesc frumos.....

epurasha2bb 1

30.07.2010, 16:07

fetele va invit pe toate cu dragpupiciacum stati ca vin si eu sa pap la voi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui la tigaie