Budinca de orez

de mirela0911 in Dulciuri, 6 Iul 2014 | 1139 vizualizari

 

Profitam de visine la maxim!

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 cana de orez
  • 3 cani lapte
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • coaja rasa de portocale
  • 2 oua
  • 300 g visine fara samburi
  • 3-4 lg zahar
  • unt pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez:

Se spala orezul. Se pune la fiert impreuna cu laptele, sarea si zaharul la foc mic. Cand este aproape gata, se stinge focul si se lasa sa se raceasca.


Intre timp se pun visinele cu zaharul la foc sa dea cateva clocote. Se pun apoi la scurs.


Dupa ce s-a racorit orezul se amesteca cu galbenusurile si coaja rada de portocale. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza usor in orez.


Intr-un vas de yena uns cu unt si tapetat cu pesmet se toarna jumatate din cantitatea de orez, se pune deasupra jumatate din visine, se toarna restul de orez iar deasupra visinele ramase. Se da la cuptor pentru aproximativ 35-40 minute.


Se serveste rece cu siropul lasat de visine!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

06.07.2014, 19:56

Multumesc!

reisnaor_2006 1

06.07.2014, 20:30

Delicios!

mihaelar63 1

08.07.2014, 12:00

Si eu vreau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez la cuptor cu sos de zmeura