Budinca de orez cu sirop de zahar ars

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 4 Mai 2014 | 2191 vizualizari

 

Pentru pregatirea acesteia am folosit Multicooker-ul

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l lapte proaspat de capra
  • 2 cescute mici cu orez
  • 4 linguri cu zahar (sau dupa gust)
  • un pliculet cu zahar vanilat
  • un cub de unt pentru uns vasul
  • 4 oua mari
  • 100 gr stafide
  • pentru siropul de zahar ars: 2-3 linguri cu zahar, un pahar cu apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu sirop de zahar ars:

In vasul cooker-ului se pun orezul si laptele impreuna cu cele 4 linguri cu zahar. Pentru fierbere am ales functia PILAF (m-am gandit ca orezul va fierbe mai bine astfel). Dupa terminarea programului, am lasat laptele sa se racoreasca si l-am mutat intr-un bol.


Am separat albusurile de galbenusuri, iar pe cele dintai le-am amestecat cu zaharul vanilat si le-am mixat la treapta maxima pana ce am obtinut o spuma tare, care nu curge (ca la bezea). Am adaugat apoi galbenusurile, stafidele si laptele cu orez. Am amestecat usor toata compozitia, pana la omogenizarea completa. Am turnat-o apoi in vasul cooker-ului uns cu unt,, am selectat functia de coacere, BAKE, la o temperatura de 180 grade, pentru 30 de minute.


Intre timp, am pregatit siropul de zahar ars: am caramelizat zaharul pana ce acesta s-a topit complet, am adaugat apa si am fiert totul pana ce siropul a inceput sa capete consistenta.


Dupa coacere, lasam budinca de orez sa se raceasca complet, o taiem/feliem dupa plac si o servim, rece, cu sirop de zahar ars. Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Alegeti un orez cu bobul rotund. Cel cu bobul alungit ramane rasfirat.

2

Incorporati cu grija ingredientele in spuma de albusuri, pentru a nu se lasa. Are consistenta aerata si asa trebuie sa ramana intreaga compozitie.

3

Siropul de zahar ars nu il fierbeti pana se ingroasa, intrucat dupa racire oricum se va intari destul de tare.

4

Daca la servire, siropul este prea tare, il puteti incalzi usor, la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu sirop de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

cernovada 1

10.05.2014, 23:13

Pai cine te opreste? Incerc eu pr tine cu visine, na

Dya Daniela Andrei 1

11.05.2014, 10:32

Inca nu au aparut visinele pe piata Doar capsunile si nu ma incanta prea mult!

cernovada 1

11.05.2014, 11:56

Eu am facut dulceata de capsuni ieri, a iest super. Azi o folosesc cu clatitele tale

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si ciocolata