Budinca de orez cu urzici

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2011 | 2812 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg urzici
  • 1 ceasca de orez
  • 75 g unt
  • 100 g mozzarella rasa
  • 2 oua + 1 albus
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita faina
  • 1 catel usturoi pisat
  • sare
  • piper
  • rozmarin, cimbrisor si menta
  • 2-3 fire mici
  • unt pentru uns vasul si o lingura de pesmet pentru tapetare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu urzici:

Curatam si spala in apa multa urzicile, apoi le fierbem in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-au fiert le scurgem si le tocam. Amestecam urzicile cu 25 g unt pe care il topim, 30 g mozzarella rasa, boia de ardei, usturoi si faina. Asezonam cu sare si piper si amestecam astfel incat se se omogenizeze compozitia. Amestecam apoi cu albusul batut spuma. Orezul fiert il amestecam cu 50 g mozzarella rasa, restul de unt topit, sare si verdeturi tocate. Punem apoi cele 2 oua batute si amestecam pentru omgenizare.


Ungem un vas termorezistent cu un unt si il tapetam cu pesmet. Punem jumatate din cantitatea de orez in vas, o intindem, apoi punem un strat de urzici, terminand cu stratul de orez peste care presaram restul de mozzarella rasa.


Coacem budinca la 180° C timp de 35 de minute, sau pana se rumeneste mozzarella. O lasam o ora sa se odihneasca inainte sa o servim.

Musafirii mei au mancat budinca pe post de garnirnitura langa cotelete de porc aromat in bere si au fost foarte incantati.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

divainbucatarie 1

28.03.2011, 10:19

Multumesc mena!

mamaieelena 1

28.03.2011, 22:59

f bine arata

divainbucatarie 1

29.03.2011, 08:39

multumesc mamaieelena!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de orez milanez