Budinca de orez cu zmeura

de alinutza1983 in Dulciuri, 28 Dec 2012 | 4420 vizualizari

 

Daca mai aveti rezerve de fructe prin congelator, n-ar fi rau sa incercati aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr orez
  • 800 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 baton scortisoara
  • 1 lingurita amidon
  • Sos de zmeura
  • 500 gr zmuera
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 ml apa
  • 1 esenta amidon
  • 2 linguri rase amidon
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu zmeura:

Pune la fiert 700 ml laptele cu zaharul si scortisoara. Cand incepe sa fiarba adauga orezul si amesteca. Lasa totul sa fiarba, timp de 25 minute, la foc mic, amestecand des.

Cand orezul e fiert "al dente" , adauga amidonul dizolvat in restul de lapte  mai fierbe-l  2-3 minute. Stinge focul, pune un  capac si  lasa sa stea 5 minute.

Imparte orezul cremos in pahare/cupe/ borcane.

Pune la fiert toate ingredientele pentru sos. Amidonul se dizolva in prealabil in rom  si apa. Fierbe totul la foc mediu timp de 5 minute.

pune sosul de zmeura peste budinca de orez.

Serveste desertul rece.

TIPS-URI

1

poti folosi pentru sos si alte fructe ( ex: cirese, fructe de padure, visine).

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez