Budinca de orez la cuptor cu sos de zmeura

de ExploraCuisine in Prajituri, 28 Mar 2011 | 9331 vizualizari

 

Un desert delicios!

 

INGREDIENTE

  • Pt budinca:   
  • 650 ml lapte      
  • 200 g orez      
  • 2 oua      
  • 3 linguri zahar      
  • putina coaja de lamaie      
  • vanilie
  • Pt sosul de zmeura:    
  • 200 g zmeura    
  • 2 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez la cuptor cu sos de zmeura:

Spalam orezul foarte bine si il fierbem in laptele indulcit cu cele 3 linguri de zahar, amestecand mereu sa nu se prinda. Cand orezul e fiert, adaugam coaja de lamaie si lasam sa se raceasca 2 minute.

Separam albusurile de galbenusuri, si amestecam galbenusurile cu orezul.

Mixam albusurile spuma si le incorporam in orez.

Turnam compozitia de orez intr-o tava tapetata cu putin unt si faina.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 30-35 minute.

Lasam sa se raceasca putin si o rasturnam pe un platou.

Pana cand se raceste budinca putin, facem sosul de zmeura. Spalam bine zmeura.(se poate prepara si cu zmeura congelata, doar sa o decongelati inainte de folosire)

Intr-o craticioara mica punem zmeura cu 2 linguri de zahar si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sos.(cca 10 minute)

Lasam sa se raceasca si servim alaturi de budinca taiata felii.

Sosul in combinatie cu budinca este uimitor de bun, eu sunt un mare fan al zmeurei, asa ca mi-e greu sa nu laud minunatia aceasta :) Bon appetit!

TIPS-URI

1

Puteti servi budinca cu diverse sosuri dulci, sau cu ciocolata rasa, etc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez la cuptor cu sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone