Prajitura cu praf de ciocolata si bilute de branza de vaci

de reisnaor_2006 in Prajituri, 1 Feb 2016 | 1634 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 lg de faina
  • 3 lg de ciocolata macinata praf
  • 1 praf de copt
  • Pentru bilute:
  • 250 g branza de vaci
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu praf de ciocolata si bilute de branza de vaci:

Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 5 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.


Se toarna in ploaie, pe rand, faina amestecata cu praful de ciocolata si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare.


Bilutele:Se amesteca branza de vaci cu zaharul si galbenusurile.Se amesteca bine dupa care se adauga nuca de cocos. Se fac bilute.


Se aseaza compozitia in tava tapetata cu unt, din loc in loc se introduc bilutele formate si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute. Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Daca compozitia bilutelor vi se pare prea moale puteti adauga mai multa nuca de cocos sau 2 linguri de faina.

2

Eu am facut in forma de tort dar poate fii facuta si -n tava normala.

3

Blatul este pentru o tava cu dimensiuni de 28/36 cm.

4

Bilutele de branza pot fii facute si cu visine in interior mai ales cele din visinata,da un gust deosebit prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu praf de ciocolata si bilute de branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

gabrielasfechis 1

03.02.2016, 23:40

super delicios

dantes 1

04.02.2016, 06:21

Delicioasa!

Corinuta 1

08.02.2016, 20:00

Excelenta prajitura cu bilute! Io am si glazurat-o!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca Sumegi