Budinca de oua cu piscoturi

de cristeena20 in Dulciuri, 15 Feb 2016 | 4166 vizualizari

 

A fost o incercare cu un rezultat senzational. Un gust minunat, o textura usoara si fina si un aspect deosebit. A fost un desert care a avut succes si merita incercat.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi de sampanie
  • 1 cana de suc de portocale
  • coaja de portocala si lamaie
  • esenta de vanilie
  • 6 oua
  • 1 l lapte
  • 200 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de oua cu piscoturi:

Ungem o forma cu margarina si pudram cu zahar tos pe toate laturile, imbracand forma cu zahar tos.Dam deoparte.


Pune,m la fiert laptele cu coaja taiata de portocala si lamaie si vanilia, ca sa parfumeze laptele. avem grija sa nu se afume.


Batem ouale cu zaharul si cand laptele da in clocot, il turnam incet , cu grija peste oua si amestecam incontinuu sa nu se strice ouale. Strecuram cojile de citrice inainte de a turna laptele.


In forma asezam un strat de piscoturi si le insiropam cu o lingura cu suc natural de la portocale. aduagam inca un strat -repetam cu sucul de portocala. avem grija sa nu punem prea mult.


Turnam crema de lapte cu oua si apoi , intr-un vas cu apa punem in cuptorul incins in prealabil la 180 grade.


lasam sa se coaca budinca, reduzind putin temperatura , pana budinca se solidifica.


Scoatem si lasam sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de oua cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Oana 1

15.02.2016, 14:21

Ce bine arata!

Rocsi 1

16.02.2016, 10:37

Ce buna!

dantes 1

29.02.2016, 06:17

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

la 15:40

Bulion

de Lau 9

la 13:00

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu nuca si visine