Budinca de oua cu piscoturi

de cristeena20 in Dulciuri, 15 Feb 2016 | 10428 vizualizari

 

A fost o incercare cu un rezultat senzational. Un gust minunat, o textura usoara si fina si un aspect deosebit. A fost un desert care a avut succes si merita incercat.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi de sampanie
  • 1 cana de suc de portocale
  • coaja de portocala si lamaie
  • esenta de vanilie
  • 6 oua
  • 1 l lapte
  • 200 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de oua cu piscoturi:

Ungem o forma cu margarina si pudram cu zahar tos pe toate laturile, imbracand forma cu zahar tos.Dam deoparte.

Pune,m la fiert laptele cu coaja taiata de portocala si lamaie si vanilia, ca sa parfumeze laptele. avem grija sa nu se afume.

Batem ouale cu zaharul  si cand laptele da in clocot, il turnam incet , cu grija peste oua si amestecam incontinuu sa nu se strice ouale. Strecuram cojile de citrice inainte de a turna laptele.

In forma asezam un strat de piscoturi si le insiropam cu o lingura cu suc natural de la portocale. aduagam inca un strat -repetam cu sucul de portocala. avem grija sa nu punem prea mult.

Turnam crema de lapte cu oua si apoi , intr-un vas cu apa punem in cuptorul incins in prealabil la 180 grade.

lasam sa se coaca budinca, reduzind putin temperatura , pana budinca se solidifica. 

Scoatem si lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de oua cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mucenici "rasfatati"