Budinca de paine cu mere si sos de vanilie

de vio_dreams in Dulciuri, 23 Feb 2013 | 10394 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg mere ionatan
  • 5 felii paine veche
  • 300 ml lapte
  • 4 oua
  • 200 gr zahar

pentru sos

  • 2 galbenusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura amidon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paine cu mere si sos de vanilie:

Curatam merele si le taiem cubulete. Adaugam o lingura zahar si le punem pe aragaz pana se inmoaie.

Taiem painea cubulete si turnam peste ea laptele.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem painea si merele.

Batem ouale cu zaharul si le turnam deasupra.

Dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Lasam budinca sa se raceasca si in acest timp preparam sosul de vanilie. Eu am ales varianta mai rapida .

Punem intr-un vas frisca, galbenusurile si amidonul. Asezam vasul la bain marie si lasam pana se ingroasa usor. Dupa ce s-a ingrosat adaugam vanilia si omogenizam.

Taiem budinca felii si servim cu sos de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paine cu mere si sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu budinca si nectarine