Budincă de pâine - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 6 Dec 2012 | 1500 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 franzelă veche de 1-2 zile,
  • 500 ml apă,
  • 250 g zahăr,
  • 1/2 borcan dulceață de vișine,
  • 1/2 cană nucă tocată,
  • 2 linguri cacao,
  • 2 linguri miere,
  • 2 linguri nucă de cocos,
  • 1 lingură ulei pentru uns tava.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de pâine - rețetă de post:

Franzela se taie felii, apoi fiecare felie se taie în patru. Amestecăm apa cu zahărul până la dizolvarea completă a zahărului. Când s-a dizolvat tot zahărul, introducem bucățile de pâine în acest sirop pentru câteva secunde, după care le scoatem într-un castron.


În siropul rămas adăugăm mierea, dulceața de vișine și cacao, amestecând bine până la omogenizare. Se adaugă peste pâine și amestecăm ușor cu o lingură. Apoi adăugăm nuca tocată și amestecăm ușor. Se răstoarnă compoziția într-o tavă rotundă unsă cu ulei sau margarină. Se presară nucă de cocos deasupra și se dă la cuptor pentru 30-40 minute la 180 grade C.


Se servește rece. Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de pâine - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Lau 1

07.12.2012, 13:48

Sim0na 1

07.12.2012, 14:46

elucubratiiculinare 1

07.12.2012, 22:45

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cornuri cu branza si fructe