Budinca de paste cu bezea

de _Alina_ in Mancare copii, 25 Iun 2014 | 4398 vizualizari

 

V-am mai zis de cateva ori ca-mi plac pastele si chiar asa e. Sunt usor de preparat, gustoase si versatile. La noi se mananca atat sarate cat si dulci, iar vremea asta inchisa si rece nu ma face decat sa-mi doresc o portie zdravana de budinca

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste (melcisori)
  • 1 l lapte (proaspat)
  • ½ baton scortisoara
  • 1 bucata anason stelat (optional)
  • 160 g zahar
  • 3 oua (de tara am folosit eu)
  • un praf de sare
  • Bezea:
  • 2 albusuri medii
  • 100 g zahar tos
  • un praf sare
  • 3 picaturi otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu bezea:

1. Pune laptele la fiert intr-o oala non-aderenta impreuna cu anasonul, scortisoara si 20 g zahar. Cand incepe sa fiarba pune pastele si lasa la foc domol 8 minute. Opreste focul, scoate anasonul si scortisoara din compozitie.


2. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.


3. Separa ouale si mixeaza galbenusurile cu 40 g zahar pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.


4. mixeaza (cu paletele curate si degresate) albusurile spuma cu un praf de sare, adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana cand se topeste tot, iar spuma formeaza creste tari ca la bezea.


5. Incorporeaza cu grija cu ajutorul unei spatule in pastele fierte mai intai galbenusurile spuma, apoi albusurile spuma. 6. Repartizeaza compozitia in doua tavi cu diametrul de 17 cm (eu am una detasabila si una conica) sau intr-o singura tava cu diametrul de 24 cm, tapetate cu hartie de copt.


7. Introdu tavile in cuptor, pe raftul din mijloc pentru 20 minute.


8. Prepara bezeaua mixand albusurile spuma moale cu praful de sare si cu otetul, adauga treptat cate o lingura de zahar si mixeaza pana cand se dizolva complet fiecare transa, iar spuma rezultata este lucioasa si formeaza creste tari.


9. Scoate tavile din cuptor, pune bezeaua intr-un pos cu varf simplu si orneaza fiecare budinca.


10. Introdu tavile inapoi in cuptor. Micsoreaza temperatura cuptorului la 110 grade celsius si comuta pe ventilatie pentru inca 5 minute. Opreste temperatura dar lasa ventilatorul pornit si usa cuptorului intredeschisa pentru 15 min.


11. Scoate din cuptor si asteapta sa se raceasca complet... daca ai rabdare. :)


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

deliana 1

10.11.2014, 15:40

ALATURATI-VA ACESTUI PROIECT UNIC IN ROMANIA ! Oferta urgenta de lucru in toata tara! Veti vedea ca zilnic tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra, pentru ca oferim din start contract legal si punem imediat la dispozitia tuturor dovada platii! Deja am acordat si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati sigur 300 dolari lunar, ca operator online, lucrand 3 ore pe zi! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: andrushk_deny@yahoo.com

roxana_simona 1

28.05.2015, 20:13

super

poa 1

28.05.2015, 21:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor