Budinca de paste cu branza si mere caramelizate

de nadina73 in Dulciuri, 23 Noi 2010 | 8789 vizualizari

 

O budinca foarte buna,sincer nu ma laud eu dar e foarte buna,asa a fost verdictul juriului adica cei 3 barbatei ai mei

 

INGREDIENTE

  • 2 litri lapte
  • 550 g paste fainoase gen bob de orez
  • putina sare
  • 1 fiola esenta vanilie
  • putina esenta rom
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 500 g branza de vaca
  • coaja de lamaie
  • Caramel:
  • 10 linguri zahar
  • 5-6 mere
  • putina scortisoara1 lingura
  • Final:
  • 8-10 linguri gem de nectarine(de care va place) -optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza si mere caramelizate:

Se pune laptele la fiert cu putina sare,cand incepe sa fiarba se pun paste fainoase(eu am pus gen bob de orez sau ma rog nu stiu cum sa le zic,vezi foto)se lasa sa fiarba 10 -15 minute amestecand din cand in cand,la final se pune zaharul ,vanilia si coaja de lamaie se amesteca bine si se lasa la racit putin.


Intre timp pregatim caramelul ,topim zaharul si il intindem uniform in tava in care urmeaza sa pregatim budinca.


Se curata merele si se taie feliute, se pun peste caramel in tava asezate una langa alta iar desupra se presara scortisoara macinata


Se pune branza in compozitia de paste cu lapte se amesteca bine dupa care se pun ouale integi se amesteca bine toate.Se toarna compozitia peste mere in tava .


Gem sau dulceata ,de ce am pus ?pentru a nu se usca pastele prea tare in cuptor,bine se poate inlocui cu o folie de aluminiu de exemplu,dar totusi acel gem da o aroma buna de tot.


Se da tava la cuptor pentru 30 minute la 170 grade.Cand s-a copt se scoate tava si se rastoarna cu grija pe o tava ,se lasa la racit si se portioneaza.


Se poate orna si cu frisca...nu a mai fost cazu la noi...hihi


PS:Ultima poza fiind decorata de Dragos,a zis mama ma lasi pe mine?doar eu am pus frunzele.............cu topss de capsuni

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (41)

mariac 1

24.11.2010, 21:39

nico15 1

24.11.2010, 21:46

Arata foarte misto, a mai ramas si pentru mine?????????????

adriana_bobu 1

24.11.2010, 22:27

O BUNATATE!...5

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34