Budinca de paste cu branza si mere caramelizate

de nadina73 in Dulciuri, 23 Noi 2010 | 13131 vizualizari

 

O budinca foarte buna,sincer nu ma laud eu dar e foarte buna,asa a fost verdictul juriului adica cei 3 barbatei ai mei

 

INGREDIENTE

  • 2 litri lapte
  • 550 g paste fainoase gen bob de orez
  • putina sare
  • 1 fiola esenta vanilie
  • putina esenta rom
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 500 g branza de vaca
  • coaja de lamaie
  • Caramel:
  • 10 linguri zahar
  • 5-6 mere
  • putina scortisoara1 lingura
  • Final:
  • 8-10 linguri gem de nectarine(de care va place) -optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza si mere caramelizate:

Se pune laptele la fiert cu putina sare,cand incepe sa fiarba se pun paste fainoase(eu am pus gen bob de orez sau ma rog nu stiu cum sa le zic,vezi foto)se lasa sa fiarba 10 -15 minute amestecand din cand in cand,la final se pune zaharul ,vanilia si coaja de lamaie se amesteca bine si se lasa la racit putin.

Intre timp pregatim caramelul ,topim zaharul si il intindem uniform in tava in care urmeaza sa pregatim budinca.

Se curata merele si se taie feliute, se pun peste caramel in tava asezate una langa alta iar desupra se presara scortisoara macinata

Se pune branza in compozitia de paste cu lapte se amesteca bine dupa care se pun ouale integi  se amesteca bine toate.Se toarna compozitia peste mere in tava .

Gem sau dulceata ,de ce am pus ?pentru a nu se usca pastele prea tare in cuptor,bine se poate inlocui cu o folie de aluminiu de exemplu,dar totusi acel gem da o aroma buna de tot.

Se da tava la cuptor pentru 30 minute la 170 grade.Cand s-a copt se scoate tava si se rastoarna cu grija pe o tava ,se lasa la racit si se portioneaza.

Se poate orna si cu frisca...nu a mai fost cazu la noi...hihi

PS:Ultima poza fiind decorata de Dragos,a zis mama ma lasi pe mine?doar eu am pus frunzele.............cu topss de capsuni

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

ieri la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

ieri la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Caramel