Budinca de paste gratinata

de RuxyRux in Spaghete, 11 Iun 2013 | 32082 vizualizari

 

Va spun doar atat...e cu miros de copilarie...imi aduc aminte cand facea mama budinca de macaroane...era bucurie...se manca si ca aperitiv dar se transforma usor in desert cand puneam zahar deasupra :)... simplu si rapid de preparat ....e tare buna si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de spaghete ( eu am pus subtiri Barilla nr.1) sau macaroane
  • 150 gr unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare dupa gust
  • 500 gr branza( mie imi place telemea de vaca Hochland pentru acest gen de preparate)
  • 3 oua
  • 300 gr smantana groasa
  • parmezan si cascaval razuit( fiecare pune cat doreste)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste gratinata:

Se fierb spaghetele in apa sarata cu o lingura de ulei de masline. Cele Barilla nr.1 necesita un timp scurt de fierbere numai 3 minute si mi se par tare practice :).

Se scot si se scurg intr-o strecuratoare.

Se pun inapoi in vas, punem untul deasupra si la foc mic amestecam sa se topeasca. Adaugam si branza. Mai tinem in jur de 3 minute pe foc amestecand sa omogenizam branza si untul cu spaghetele.

Avem nevoie de o tava maricica ( eu am una speciala de lasagna)pe care o ungem cu unt si punem spaghetele.

Amestecam smantana cu ouale batute si cu putin parmezan.

Turnam totul deasupra spaghetelor si cu o furculita miscam usor sa intre bine compozitia pana jos.

Radem cascaval si dam la cuptor pentru 25 sau 30 de minute sa se rumeneasca. Eu am pus cuptorul la 200 de grade program scurt.

Serviti-le calde si daca doriti desert puneti zahar si vanilie peste ele...sunt o bunatate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste gratinata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca dulce de spaghete