Tort Vargabeles

de mirela0911 in Paste, 13 Dec 2020 | 1497 vizualizari

 

Nu mai facusem vargabeles de foarte multa vreme si pentru ca aveam 1 kg de branza cremoasa de vaci in frigider si ma cam incurca, am hotarat sa fac vargabeles. L-am pus intr-o forma rotunda si a devenit astfel tort vargabeles. Daca nu ati facut inca, neaparat sa-l incercati. E foarte bun. Mie mi-au iesit doua tavi rotunde, una mai mare, una mai mica care s-a si terminat in aceeasi seara.

 

INGREDIENTE

  • 400 g taitei lati
  • 1 kg branza cremoasa
  • 150 g zahar pudra
  • esenta de vanilie dupa gust
  • 2 galbenusuri
  • 150 g stafide
  • esenta de rom
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 2 albusuri
  • 2 lg zahar
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Vargabeles:

Mai intai se pun taiteii la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa. Se transfera intr-un bol incapator.


Stafidele se pun la inmuiat in putina apa cu esenta de rom.


Intr-un bol se amesteca branza cu zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja de lamaie, stafidele scurse si galbenusurile. Se amesteca totul bine apoi se toarna peste taitei. Se amesteca cu grija pana se incorporeaza foarte bine branza.


Se ung 2 tavi rotunde (eu am folosit o tava cu diametrul de 27 cm si una de 18 cm - yena) cu unt si se toarna compozitia in cele doua tavi. Se niveleaza si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute.


Intre timp albusurile se mixeaza cu un praf de sare apoi se adauga zaharul. Se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare.


Dupa cele 30 de minute, se scot tavile din cuptor si se ung deasupra cu spuma batuta. Se niveleaza si se dau tavile din nou la cuptor pentru cca 5-6 minute sau pana prind o culoare aurie, frumoasa deasupra.


Se scot tavile din cuptor, se lasa sa se racoreasca usor dupa care se poate servi.


Se poate servi atat calduta cat si rece. A doua zi, pe bezeata de deasupra se pot observa mici picaturi de zahar.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar depinde de gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Vargabeles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

16.12.2020, 21:00

Deliciu, eu am facut candva prajitura asta...tare mi-a placut!

Rocsi 1

17.12.2020, 21:08

Dupa post mai pregatesc si eu! Este egrozav acest desert!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

la 10:21

Cheesecake cu mango (fără coacere)

de oanapl 7

ieri la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

ieri la 19:56

Supa crema de fasole

de oanapl 7

ieri la 18:21

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

8468 puncte

oanapl

7544 puncte

Panacris

6609 puncte

Constelatialeu

5475 puncte

Rocsi

5284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

la 10:21

Cheesecake cu mango (fără coacere)

de oanapl 7

ieri la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

ieri la 19:56

Supa crema de fasole

de oanapl 7

ieri la 18:21

RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza la cuptor