Tort Vargabeles

de mirela0911 in Paste, 13 Dec 2020 | 3127 vizualizari

 

Nu mai facusem vargabeles de foarte multa vreme si pentru ca aveam 1 kg de branza cremoasa de vaci in frigider si ma cam incurca, am hotarat sa fac vargabeles. L-am pus intr-o forma rotunda si a devenit astfel tort vargabeles. Daca nu ati facut inca, neaparat sa-l incercati. E foarte bun. Mie mi-au iesit doua tavi rotunde, una mai mare, una mai mica care s-a si terminat in aceeasi seara.

 

INGREDIENTE

  • 400 g taitei lati
  • 1 kg branza cremoasa
  • 150 g zahar pudra
  • esenta de vanilie dupa gust
  • 2 galbenusuri
  • 150 g stafide
  • esenta de rom
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 2 albusuri
  • 2 lg zahar
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Vargabeles:

Mai intai se pun taiteii la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa. Se transfera intr-un bol incapator.

Stafidele se pun la inmuiat in putina apa cu esenta de rom. 

Intr-un bol se amesteca branza cu zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja de lamaie, stafidele scurse si galbenusurile. Se amesteca totul bine apoi se toarna peste taitei. Se amesteca cu grija pana se incorporeaza foarte bine branza. 

Se ung 2 tavi rotunde (eu am folosit o tava cu diametrul de 27 cm si una de 18 cm - yena) cu unt si se toarna compozitia in cele doua tavi. Se niveleaza si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute.

Intre timp albusurile se mixeaza cu un praf de sare apoi se adauga zaharul. Se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare.

Dupa cele 30 de minute, se scot tavile din cuptor si se ung deasupra cu spuma batuta. Se niveleaza si se dau tavile din nou la cuptor pentru cca 5-6 minute sau pana prind o culoare aurie, frumoasa deasupra.

Se scot tavile din cuptor, se lasa sa se racoreasca usor dupa care se poate servi.

Se poate servi atat calduta cat si rece. A doua zi, pe bezeata de deasupra se pot observa mici picaturi de zahar.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar depinde de gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Vargabeles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

16.12.2020, 21:00

Deliciu, eu am facut candva prajitura asta...tare mi-a placut!

Rocsi 1

17.12.2020, 21:08

Dupa post mai pregatesc si eu! Este egrozav acest desert!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste la cuptor