Budinca de spanac cu cascaval

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2016 | 8933 vizualizari

 

Ana-Maria,fata mea adora spanacul si azi m-am gandit sa fac altceva decat clasicul spanac.A iesit super bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de spanac proaspat
  • 150 gr cascaval
  • 4 oua de casa
  • 1 ceapa potrivita
  • 6 chifle
  • 100 ml lapte
  • unt pentru uns forma
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de spanac cu cascaval:

       Spanacul il spalam bine in mai multe ape si-l punem la fiert in apa cu sare.Cand a fiert il lasam la scurs si-l tocam marunt.Cascavalul il da-m prin razatoarea cu ochiuri mari.Ceapa o tocam cubulete.Chiflele le taiem cubulete potrivite.

        Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa.Adaugam spanacul tocat,laptele si lasam sa fiarba 5 minute.Potrivim de sare si piper si tragem tigaia deoparte.

        Ungem un vas de yena cu unt si punem primul strat de chifle taiate cubulete.Deasupra punem un strat de spanac si presaram deasupra cascavalul ras.Incheiem cu inca un strat de chifle taiate cubulete,cascaval ras .

         Cele 4 oua le batem bine cu sare si piper,adaugam putin lapte si turnam peste compozitia din vasul de yena.D-am la cuptor la 200 grade pana se rumeneste painea deasupra.Pofta buna.

      

TIPS-URI

1

spanacul proaspat trebuie spalat foarte bine, tinut putin in apa clocotita si apoi tocat marunt.

2

putem folosi si spanac congelat.

3

daca nu radem cascavalul putem pune felii taiate subtiri.

4

in loc de chifle putem folosi paine normala.

5

cand preparam spanacul putem adauga nucusoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de spanac cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

reisnaor_2006 1

12.05.2016, 09:45

multumesc tuturor

marcela1979 1

13.05.2016, 17:43

Raluca57 1

15.05.2016, 16:42

Am facut-o, este f buna. Cuburile crocante de deasupra si cascavalul gratinat sunt o idee excelenta. F bun, ne-a placut.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose, cu sunca si rosii cherry