Budinca de spanac cu cascaval

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2016 | 2059 vizualizari

 

Ana-Maria,fata mea adora spanacul si azi m-am gandit sa fac altceva decat clasicul spanac.A iesit super bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de spanac proaspat
  • 150 gr cascaval
  • 4 oua de casa
  • 1 ceapa potrivita
  • 6 chifle
  • 100 ml lapte
  • unt pentru uns forma
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de spanac cu cascaval:

Spanacul il spalam bine in mai multe ape si-l punem la fiert in apa cu sare.Cand a fiert il lasam la scurs si-l tocam marunt.Cascavalul il da-m prin razatoarea cu ochiuri mari.Ceapa o tocam cubulete.Chiflele le taiem cubulete potrivite.


Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa.Adaugam spanacul tocat,laptele si lasam sa fiarba 5 minute.Potrivim de sare si piper si tragem tigaia deoparte.


Ungem un vas de yena cu unt si punem primul strat de chifle taiate cubulete.Deasupra punem un strat de spanac si presaram deasupra cascavalul ras.Incheiem cu inca un strat de chifle taiate cubulete,cascaval ras .


Cele 4 oua le batem bine cu sare si piper,adaugam putin lapte si turnam peste compozitia din vasul de yena.D-am la cuptor la 200 grade pana se rumeneste painea deasupra.Pofta buna.


 

TIPS-URI

1

spanacul proaspat trebuie spalat foarte bine, tinut putin in apa clocotita si apoi tocat marunt.

2

putem folosi si spanac congelat.

3

daca nu radem cascavalul putem pune felii taiate subtiri.

4

in loc de chifle putem folosi paine normala.

5

cand preparam spanacul putem adauga nucusoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de spanac cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

reisnaor_2006 1

12.05.2016, 09:45

multumesc tuturor

marcela1979 1

13.05.2016, 17:43

Raluca57 1

15.05.2016, 16:42

Am facut-o, este f buna. Cuburile crocante de deasupra si cascavalul gratinat sunt o idee excelenta. F bun, ne-a placut.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv dovlecei crocanti la cuptor