Budinca de spanac cu cascaval

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2016 | 1652 vizualizari

 

Ana-Maria,fata mea adora spanacul si azi m-am gandit sa fac altceva decat clasicul spanac.A iesit super bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de spanac proaspat
  • 150 gr cascaval
  • 4 oua de casa
  • 1 ceapa potrivita
  • 6 chifle
  • 100 ml lapte
  • unt pentru uns forma
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de spanac cu cascaval:

Spanacul il spalam bine in mai multe ape si-l punem la fiert in apa cu sare.Cand a fiert il lasam la scurs si-l tocam marunt.Cascavalul il da-m prin razatoarea cu ochiuri mari.Ceapa o tocam cubulete.Chiflele le taiem cubulete potrivite.


Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa.Adaugam spanacul tocat,laptele si lasam sa fiarba 5 minute.Potrivim de sare si piper si tragem tigaia deoparte.


Ungem un vas de yena cu unt si punem primul strat de chifle taiate cubulete.Deasupra punem un strat de spanac si presaram deasupra cascavalul ras.Incheiem cu inca un strat de chifle taiate cubulete,cascaval ras .


Cele 4 oua le batem bine cu sare si piper,adaugam putin lapte si turnam peste compozitia din vasul de yena.D-am la cuptor la 200 grade pana se rumeneste painea deasupra.Pofta buna.


 

TIPS-URI

1

spanacul proaspat trebuie spalat foarte bine, tinut putin in apa clocotita si apoi tocat marunt.

2

putem folosi si spanac congelat.

3

daca nu radem cascavalul putem pune felii taiate subtiri.

4

in loc de chifle putem folosi paine normala.

5

cand preparam spanacul putem adauga nucusoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de spanac cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

reisnaor_2006 1

12.05.2016, 09:45

multumesc tuturor

marcela1979 1

13.05.2016, 17:43

Raluca57 1

15.05.2016, 16:42

Am facut-o, este f buna. Cuburile crocante de deasupra si cascavalul gratinat sunt o idee excelenta. F bun, ne-a placut.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34