Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri

de -Miti- in Dulciuri, 5 Dec 2012 | 2991 vizualizari

 

Astazi vrem sa va povestim despre cel mai scump condiment:sofranul. Noi suntem prea mici ca sa stim cate petale intra intr-un gram sau de unde provine,dar cu siguranta va spune impresiile noastre. Il cunoastem de mici,mama mereu l-a folosit la budinci,dar si la frigarui cu pui,la supe si la tocanite.
Nu-i putem compara aroma cu nimic altceva,este placuta si puternica si are o culoare incredibila.
Un sofran de calitate necesita doar o cantitate mica,aroma este foarte puternica si este bine sa-l adaugati la sfarsit. Sofranul folosit de noi este de foarte buna calitate,este sofran adevarat. Fiind atat de scump este posibil sa dati si peste cel contrafacut.

 

INGREDIENTE

  • 1/4 cana de perle de tapioca
  • 300 ml de lapte (sau mai mult daca inca nu sunt translucide si moi)
  • 1-2 linguri de zahar (dupa gust)
  • 2 linguri de apa de trandafiri
  • un varf de lingurita de sofran
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri:

Punem la fiert lapte cu tapioca si amestecam des,ca sa nu se lipeasca perlele intre ele sau pe oala. Adaugam zaharul. Mai completam cu lapte daca nu s-au fiert perlele.


Intr-un bol mic punem putina apa fierbinte si punem sofranul,lasam putin sa lase culoare si il adaugam in lapte,impreuna cu apa de trandafiri.


Turnam in pahare,lasam sa se raceasca si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

T I M E A 1

06.12.2012, 13:05

sunt curioasa ce gust are

cati 1

06.12.2012, 17:02

ce bine arata

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

17.02.2013, 12:45

Frumoasa si tapioca ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de tapioca