Budinca de tapioca

de Criss in Dulciuri, 14 Oct 2015 | 943 vizualizari

 

E prima oara cand folosesc perlutele de tapioca, am tot vazut astfel de budinci pe diverse bloguri si curiozitatea m-a facut sa cumpar si eu tapioca. Desi nu prea imi plac budincile si nici nu am astfel de retete pe blog. Dar am citit despre beneficiile consumului de tapioca si daca mai inlocuim si zaharul cu Green Sugar, in cateva minute obtinem un desert usor si sanatos.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 
  • 150 g perle de tapioca
  • 600 ml apa
  • 600 ml lapte
  • 5 stickuri Green Sugar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Jeleu de capsuni: 
  • 150 g capsuni (din congelator)
  • 2 stickuri Green Sugar
  • 1 lingurita gelatina
  • 2 linguri apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de tapioca:

Mai intai pregatim jeleul de capsuni pentru ca acesta trebuie sa se intareasca. In 2 linguri de apa rece hidratam gelatina. Capsunile le lasam sa se decongeleze, le zdrobim cu o furculita si adaugam cele 2 stickuri de Green Sugar. Punem vasul pe foc si incalzim pana atinge punctul de fierbere, apoi luam vasul de pe foc si adaugam gelatina. Paharele in care vom pregati budinca, le sprijinim astfel incat sa stea oblic. Eu m-am folosit de niste prosoape de bucatarie. Punem jeleul in pahare si lasam sa se intareasca.

Intr-un vas punem 600 ml apa la fiert. Cand clocoteste, adaugam perlele de tapioca si fierbem 3-4 minute pana cand incepe sa capete un aspect gelatinos. Luam vasul de pe foc si turnam tapioca intr-o strecuratoare si clatim cu apa rece pana cand dispare gelatina si raman doar perlele de tapioca. Intr-un alt vas punem laptele la fiert impreuna cu indulcitorul si extractul de vanilie. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam tapioca spalata si scursa de apa si fierbem amestecand in continuu pana cand incepe sa se ingroasa. Punem apoi budinca in pahare peste jeleul de capsuni si lasam sa se raceasca, timp in care tapioca va absorbi tot laptele si budinca se va intari.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

-Licurici- 1

15.10.2015, 10:13

mirela0911 1

15.10.2015, 13:35

Ce fain arata!

Criss 1

15.10.2015, 15:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!