Budinca de tapioca si seminte de chia

de anca_rm in Dulciuri, 13 Noi 2013 | 3165 vizualizari

 

Tapioca este un amidon alimentar natural care se extrage din planta numita cassava.
Tapioca se foloseste la budinci , crème si sosuri pentru ca ajuta la ingrosarea .
Cat despre continutul de substante nutritive putem spune ca are putine vitamine, nu contine deloc protein dar este o sursa importanta de carbohidrati . Mai contine omega 3 si omega6 , fibre dietetic, vitamnia B9 , fier , calciu , potasiu , zinc , magneziu , fosfor in cantitati variabile.

 

INGREDIENTE

  • -1 l lapte
  • -4 linguri zahar sau echivalent indulcitor
  • - 4 linguri miere
  • -scortiosara
  • -3 linguri seminte chia
  • -200 gr perle tapioca.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de tapioca si seminte de chia:

Laptele il punem la incalzit pe foc impreuna cu zaharul si mierea.


Inainte sa ajunga la punctual de firbere punem perlele de tapioca si lasam sa fiarba cam 3 minute , amestecand .


Oprim focul si punem semintele de chia si scortisoara.


Amestecam energic si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.


Cand este aproape rece punem in pahare si dam la frigider pana a doua zi .


Servim cu gem de zmeura (sau altceva ) deasupra .




 

TIPS-URI

1

este foarte gustoasa si sanatoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca si seminte de chia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

anca_rm 1

13.11.2013, 12:59

Dana

laura_n 1

13.11.2013, 15:37

trebuie sa incerc si eu ca imi face rau cu ochiul

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 08:29

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Budinca de tapioca