Cozonac traditional

de Rocsi in Dulciuri, 7 Apr 2010 | 4114 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat folosesc aceleasi ingrediente ca la aluatul de la pasca cu branza si budinca doar ca in loc de 4 oua am folosit 2 oua intregi si 3 galbenusuri
  • umplutura:
  • un castron mare de nuca macinata
  • cele 3 albusuri ramase de la aluat
  • cateva linguri de zahar
  • bucatele da rahat
  • stafide
  • 2 esente rom
  •  putin lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac traditional:

umplutura:


stafidele se pun la inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de rom.


albusurile se bat spuma cu zaharul.


nuca macinata se amesteca cu albusurile batute spuma,se taie bucatele de rahat,se adauga stafidele inmuiate,esenta de rom si lapte cat sa fie bine inmuiata compozitia de nuca.


cand aluatul e crescut,pe masa de lucru se pune putina faina,se rupe o bucatica de aluat,se intinde cu sucitorul o foaie ,se pune umplutura de nuca si se ruleaza sul.


se mai face inca un sul la fel ca cel mai de inainte.


cele 2 suluri se impletesc si se pun in tava cu hartie de copt,se unge cu ou cozonacul,se mai lasa 15 min la crescut in tava si se da in cuptorul incins.


se face proba cu scobitoarea,se scoate cand e gata,se unge cu un amestec facut din apa, miere si ulei si se pudreaza cu zahar pudra...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac traditional" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bucataras Medi 1

08.04.2010, 14:41

numai ouale de tara dau o astfel de culoare..................foarte frumos.....................

elena1988 1

16.03.2011, 12:36

ce bine arata

Rocsi 1

16.03.2011, 19:59

elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme cu vanilie si ciocolata