Cozonac traditional

de Rocsi in Dulciuri, 7 Apr 2010 | 5985 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat folosesc aceleasi ingrediente ca la aluatul de la pasca cu branza si budinca doar ca in loc de 4 oua am folosit 2 oua intregi si 3 galbenusuri
  • umplutura:
  • un castron mare de nuca macinata
  • cele 3 albusuri ramase de la aluat
  • cateva linguri de zahar
  • bucatele da rahat
  • stafide
  • 2 esente rom
  •  putin lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac traditional:

umplutura:

stafidele se pun la inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de rom.

albusurile se bat spuma cu zaharul.

nuca macinata se amesteca cu albusurile batute spuma,se taie bucatele de rahat,se adauga stafidele inmuiate,esenta de rom si lapte cat sa fie bine inmuiata compozitia de nuca.

cand aluatul e crescut,pe masa de lucru se pune putina faina,se rupe o bucatica de aluat,se intinde cu sucitorul o foaie ,se pune umplutura de nuca si se ruleaza sul.

se mai face inca un sul la fel ca cel mai de  inainte.

cele 2 suluri se impletesc si se pun in tava cu hartie de copt,se unge cu ou cozonacul,se mai lasa 15 min la crescut in tava si se da in cuptorul incins.

se face proba cu scobitoarea,se scoate cand e gata,se unge cu un amestec facut din apa, miere si ulei si se pudreaza cu zahar pudra...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac traditional" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bucataras Medi 1

08.04.2010, 14:41

numai ouale de tara dau o astfel de culoare..................foarte frumos.....................

elena1988 1

16.03.2011, 12:36

ce bine arata

Rocsi 1

16.03.2011, 19:59

elena

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort in doua culori