Cozonac traditional

de Rocsi in Dulciuri, 7 Apr 2010 | 4015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat folosesc aceleasi ingrediente ca la aluatul de la pasca cu branza si budinca doar ca in loc de 4 oua am folosit 2 oua intregi si 3 galbenusuri
  • umplutura:
  • un castron mare de nuca macinata
  • cele 3 albusuri ramase de la aluat
  • cateva linguri de zahar
  • bucatele da rahat
  • stafide
  • 2 esente rom
  •  putin lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac traditional:

umplutura:


stafidele se pun la inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de rom.


albusurile se bat spuma cu zaharul.


nuca macinata se amesteca cu albusurile batute spuma,se taie bucatele de rahat,se adauga stafidele inmuiate,esenta de rom si lapte cat sa fie bine inmuiata compozitia de nuca.


cand aluatul e crescut,pe masa de lucru se pune putina faina,se rupe o bucatica de aluat,se intinde cu sucitorul o foaie ,se pune umplutura de nuca si se ruleaza sul.


se mai face inca un sul la fel ca cel mai de inainte.


cele 2 suluri se impletesc si se pun in tava cu hartie de copt,se unge cu ou cozonacul,se mai lasa 15 min la crescut in tava si se da in cuptorul incins.


se face proba cu scobitoarea,se scoate cand e gata,se unge cu un amestec facut din apa, miere si ulei si se pudreaza cu zahar pudra...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac traditional" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bucataras Medi 1

08.04.2010, 14:41

numai ouale de tara dau o astfel de culoare..................foarte frumos.....................

elena1988 1

16.03.2011, 12:36

ce bine arata

Rocsi 1

16.03.2011, 19:59

elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ness si blat cu ciocolata