Desert Oladi rusesti cu mere

de Ksenya in Dulciuri, 1 Mar 2021 | 3830 vizualizari

 

Oladi-specific bucatariei rusesti. Foarte apreciate pentru gustul si simplitatea prepararii a acestui desert, precum si pentru ingredientele din  categoria economic. Se pot servi simple cu zahar pudra, iaurt, cu dulceata si smantana, cu miere sau cu lapte dulce condensat. Dupa gustul fiecaruia.
Exista multe variante a prepararii lor insa astazi va prezint varianta pe care o ador cel mai mult.
In reteta de astazi eu n-am adaugat foarte mult zahar in compozitie, deoarece am preferat sa le servesc cu dulceata de zmeura si smantana, in culorile martisorului ca tot 1 martie astazi.
Au iesit rumene si pufoase , cu gust intens de mere.

 

INGREDIENTE

  • 2 mere de preferat mai acrisoare spalate ,curatate si taiate cubulete.
  • 2 oua
  • Un pahar de kefir sau iaurt,sana,lapte batut
  • 1 lingura zahar
  • Un pahar faina alba
  • O jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamiae sau otet
  • Un praf sare
  • Ulei pentru prajit.
* pahar- 250 ml
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Oladi rusesti cu mere:

Intr-un bol, batem cele doua oua cu un praf de sare si zaharul, adaugam kefirul si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet.
Adaugam faina treptat si batem cu un tel sau cu mixerul pana rezulta un aluat mai gros, vezi foto.
Adaugam merele si omogenizam compozitia.
Intr-o tigaie adaugam 3-4 linguri de ulei; cand s-a incalzit suficient uleiul, cu ajutorul unei linguri adaugam compozitia in tigaie formand astfel ca niste placintele. Coacem la foc mediul acoperit cu capac, 3-4 minute pe o parte si la fel pe calalta parte sau pana se rumenesc frumos.
Se scot pe un prosop de bucatarie pentru a absorbi exesul de ulei.
Oladi sunt gata !
Mai ramane sa va luati o cana de ceai sau lapte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti puteti da merele prin razatoarea mare,eu le-am preferat bucati mai mari ca sa simt gustul de mere coapte.

2

Puteti adauga esente de vanilie sau scortisoara

3

gatiti la foc mediul acoperit cu capac, astfel ies pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Oladi rusesti cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piramida de clatite cu visine si prune uscate