Budinca de vanilie cu piure de capsuni

de Rocsi in Dulciuri, 14 Feb 2012 | 2506 vizualizari

 

Un desert simplu,delicios ,tocmai potrivit pentru a-l prepara astazi de Sfantul Valentin iubitilor/iubitelor voastre.La multi ani!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru budinca:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri faina
  • Piure de capsuni:
  • 350 gr capsuni
  • 1 lingura zahar pudra
  • 6 gr gelatina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de vanilie cu piure de capsuni:

Budinca: Intr-un bol mixam galbenusul cu zaharul. Adaugam zaharul pudra,faina,zaharul vanilat si cateva linguri de lapte. Amestecam bine pana obtinem o pasta subtirica. Restul de lapte il punem intr-o cratita la fiert. Cand da in clocot ,tragem de pe foc laptele si turnam amestecul cu faina in fir subtire. Punem inapoi pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa,apoi dam deoparte.


Piure de capsuni: Capsunile le sfaramam cu o furculita si nu in blender ca sa ramana bucati mari. Gelatina o lasam 10 minute la inmuiat in apa rece,apoi o punem pe baie de aburi,insa fara a a o infierbanta. Peste capsunile pisate punem zaharul pudra ,apoi gelatina calduta si amestecam energic.


Pregatim niste cupe ,pe fundul lor punem o lingura piure de capsuni,apoi un strat de budinca,un strat de capsuni , deasupra iar putina budinca. Lasam sa se raceasca ,apoi servim.


Sa fiti iubiti de cine doreste sufletelul vostru!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de vanilie cu piure de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

ionela2682 1

16.02.2012, 18:03

Bravo Rocsi!

jolygina 1

19.02.2012, 10:34

Rocsi 1

19.02.2012, 19:23

Horia,Ionela,JOly va multumesc!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Trufe