Un desert simplu,delicios ,tocmai potrivit pentru a-l prepara astazi de Sfantul Valentin iubitilor/iubitelor voastre.La multi ani!!!
Budinca: Intr-un bol mixam galbenusul cu zaharul. Adaugam zaharul pudra,faina,zaharul vanilat si cateva linguri de lapte. Amestecam bine pana obtinem o pasta subtirica. Restul de lapte il punem intr-o cratita la fiert. Cand da in clocot ,tragem de pe foc laptele si turnam amestecul cu faina in fir subtire. Punem inapoi pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa,apoi dam deoparte.
Piure de capsuni: Capsunile le sfaramam cu o furculita si nu in blender ca sa ramana bucati mari. Gelatina o lasam 10 minute la inmuiat in apa rece,apoi o punem pe baie de aburi,insa fara a a o infierbanta. Peste capsunile pisate punem zaharul pudra ,apoi gelatina calduta si amestecam energic.
Pregatim niste cupe ,pe fundul lor punem o lingura piure de capsuni,apoi un strat de budinca,un strat de capsuni , deasupra iar putina budinca. Lasam sa se raceasca ,apoi servim.
Sa fiti iubiti de cine doreste sufletelul vostru!!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro