Budinca de vanilie cu piure de capsuni

de Rocsi in Dulciuri, 14 Feb 2012 | 4284 vizualizari

 

Un desert simplu,delicios ,tocmai potrivit pentru a-l prepara astazi de Sfantul Valentin iubitilor/iubitelor voastre.La multi ani!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru budinca:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri faina
  • Piure de capsuni:
  • 350 gr capsuni
  • 1 lingura zahar pudra
  • 6 gr gelatina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de vanilie cu piure de capsuni:

Budinca: Intr-un bol mixam galbenusul cu zaharul. Adaugam zaharul pudra,faina,zaharul vanilat si cateva linguri de lapte. Amestecam bine pana obtinem o pasta subtirica. Restul de lapte il punem intr-o cratita la fiert. Cand da in clocot ,tragem de pe foc laptele si turnam amestecul cu faina in fir subtire. Punem inapoi pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa,apoi dam deoparte.

Piure de capsuni: Capsunile le sfaramam cu o furculita si nu in blender ca sa ramana bucati mari. Gelatina o lasam 10 minute la inmuiat in apa rece,apoi o punem  pe baie de aburi,insa fara a a o infierbanta. Peste capsunile pisate punem zaharul pudra ,apoi gelatina calduta si amestecam energic.

Pregatim niste cupe ,pe fundul lor punem o lingura piure de capsuni,apoi un strat de budinca,un strat de capsuni , deasupra iar putina budinca. Lasam sa se raceasca ,apoi servim.

Sa fiti iubiti de cine doreste sufletelul vostru!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de vanilie cu piure de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (35)

ionela2682 1

16.02.2012, 18:03

Bravo Rocsi!

jolygina 1

19.02.2012, 10:34

Rocsi 1

19.02.2012, 19:23

Horia,Ionela,JOly va multumesc!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta