Tort cu lamaie, ciocolata si nuca de cocos

de alldaycooking in Dulciuri, 14 Feb 2013 | 2873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 100 gr unt
  • 6 linguri zahar brun
  • 5 oua
  • 150 gr faina
  • 100 gr iaurt Danone
  • 20 gr nuca de cocos rasa
  • 10 gr praf de copt
  • sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • putin ulei
  • Crema:
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata alba (Milka)
  • 3 linguri lapte
  • Decor: nuca de cocos rasa coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie, ciocolata si nuca de cocos:

Pentru crema am inclazit ciocolata impreuna cu laptele. Cand ciocolata a fost topita am lasat sa se raceasca putin, apoi am amestecat-o cu mascarpone. Am lasat crema la frigider peste noapte.


Pentru foi am mixat untul cu zaharul brun, apoi am adaugat pe rand ouale, mixand bine pentru a le incorpora. Am pus jumatate din cantitatea de faina si am amestecat bine. Am adaugat kefirul, sucul si coaja de lamaie, restul de faina, nuca de cocos si praful de copt si am amestecat cu grija pentru a nu ramane cocoloase. Din aceasta compozitie am luat cateva linguri pentru 3 muffins. Restul compozitiei l-am distribuit in 4 tavi cu diametrul de 18 cm (se poate coace un singur blat si se taie ulterior, dar mie nu-mi prea iasa taiatul egal). Am copt la 180 de grade Celsius pana cand s-au rumenit putin.


Cand au fost coapte foile, le-am scos din tavi si le-am lasat sa se raceasca. Crema am mixat-o 1-2 minute, apoi am asamblat tortul, acoperind pe rand foile cu crema de ciocolata.


Am decorat cu nuca de cocos si coaja rasa de lamaie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie, ciocolata si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Angelina_Elena 1

14.02.2013, 18:16

foarte bun si pe placul meu!

Sim0na 1

14.02.2013, 18:52

Un tort delicios si racoros!!

Rocsi 1

14.02.2013, 20:19

Foarte bun si cu aroma de lamaie e super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu ciocolata