Budinca de zahar ars cu cirese

de Corinuta in Dulciuri, 9 Iul 2011 | 4346 vizualizari

 

Nu stiu cine a inventat-o :D cert este ca-i foarte buna, iar eu m-am inspirat de la Bucatarul Maniac. Multumesc Cristi!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte fierbinte + 3 linguri lapte rece
  • 4 linguri zahar
  • 25 g amidon
  • 200 g cirese
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de zahar ars cu cirese:

Intr-o cratita se pune zaharul sa se topeasca amestecand din cand in cand. Cand capata culoarea aramie, se ia de pe foc, se toarna cu grija laptele care - atentie - o sa se umfle, se pune din nou pe foc pana se topeste zaharul.

Se amesteca amidonul cu laptele rece si se toarna peste cel fierbinte, amestecand bine cu telul pentru ca se va ingrosa aproape instant. Se ia de pe foc si se toarna in boluri in care am pus ciresele spalate si curatate. 

Se lasa sa se raceasca, apoi se servesc.

Pofta buna!

Inspiratia

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de zahar ars cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paini cu ciocolata