Budinca de zahar ars cu lapte condensat

de ela in Dulciuri, 5 Feb 2016 | 11231 vizualizari

 

Am citit pe undeva ca ste varianta braziliana a budincii noastre cu zahar ars.Este foooarte dulce dar tare buna.Si se face rapid si usor.Nu am poza frumoasa de final pentru ca nu am avut rabdare sa se raceasca

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 6 oua
  • 1 cutie lapte condensat(397grame)-se gaseste la auchan
  • lapte care se masoara cu cutia de la laptele condensat
  • esenta vanilie
  • lichior (eu am pus lichior de oua)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de zahar ars cu lapte condensat:

Punem intr-o cratita pe care o putem baga la cuptor,zaharul cu apa,la foc mic.Rotim continuu cratita pentru a nu se arde zaharul si pentru a a  tapeta peretii cu zaharul ars.Avem grija sa nu se arda,sa prinda doar o culoare aurie.
Intr-un blender punem laptele condensat,ouale,vanilia si lichiorul dupa gust si mixam cateva clipe pana se omogenizeaza compozitia.Umplem cutia de la laptele condensat cu lapte si adaugam in blender si mai mixam cateva clipe.Compozitia o turnam in cratita cu zaharul ars racit,punem cratita in alt vas cu apa care ajunge pana la jumatate cratitei si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,cam 45minute.Scoatem si lasam sa se raceasca cateva ore,apoi rasturnam pe o farfurie,cu grija.Eu nu am avut rabdare sa las la racit,asa ca nu am poze frumoase cu finalul

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de zahar ars cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (22)

Sidy 1

20.02.2016, 06:46

Tare gustoasa mai tre'sa fie ! Ela draga, laptele am inteles cu ce il masuram, dar punem doar o singura masura ? Multumesc anticipat

ela 1

20.02.2016, 11:16

Laptele îl măsurăm cu conserva în care a fost laptele condensat,umplem cu lapte toată conserva,o singura data

RuxyRux 1

20.02.2016, 11:20

O minunatie!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mucenici