Budinca de zahar ars cu lapte condensat

de ela in Dulciuri, 5 Feb 2016 | 11156 vizualizari

 

Am citit pe undeva ca ste varianta braziliana a budincii noastre cu zahar ars.Este foooarte dulce dar tare buna.Si se face rapid si usor.Nu am poza frumoasa de final pentru ca nu am avut rabdare sa se raceasca

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 6 oua
  • 1 cutie lapte condensat(397grame)-se gaseste la auchan
  • lapte care se masoara cu cutia de la laptele condensat
  • esenta vanilie
  • lichior (eu am pus lichior de oua)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de zahar ars cu lapte condensat:

Punem intr-o cratita pe care o putem baga la cuptor,zaharul cu apa,la foc mic.Rotim continuu cratita pentru a nu se arde zaharul si pentru a a  tapeta peretii cu zaharul ars.Avem grija sa nu se arda,sa prinda doar o culoare aurie.
Intr-un blender punem laptele condensat,ouale,vanilia si lichiorul dupa gust si mixam cateva clipe pana se omogenizeaza compozitia.Umplem cutia de la laptele condensat cu lapte si adaugam in blender si mai mixam cateva clipe.Compozitia o turnam in cratita cu zaharul ars racit,punem cratita in alt vas cu apa care ajunge pana la jumatate cratitei si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,cam 45minute.Scoatem si lasam sa se raceasca cateva ore,apoi rasturnam pe o farfurie,cu grija.Eu nu am avut rabdare sa las la racit,asa ca nu am poze frumoase cu finalul

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de zahar ars cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Sidy 1

20.02.2016, 06:46

Tare gustoasa mai tre'sa fie ! Ela draga, laptele am inteles cu ce il masuram, dar punem doar o singura masura ? Multumesc anticipat

ela 1

20.02.2016, 11:16

Laptele îl măsurăm cu conserva în care a fost laptele condensat,umplem cu lapte toată conserva,o singura data

RuxyRux 1

20.02.2016, 11:20

O minunatie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu gem