Tort fraged cu dulceata de capsune

de ionela2682 in Dulciuri, 8 Iun 2011 | 2827 vizualizari

 

Reteta este dintr-o carte foarte veche de bucate.....cand probabil nu existau alte ingrediente pentru un tort "Fandosit"..cum sun cele de acum..pot spune ca a iesit o prajiturica foarte buna...!

 

INGREDIENTE

  • 7 galbenusuri
  • 3/4 pahar zahar pudra ( pahar de 200 ml)
  • 1 plic de amoniac +2-3 lg zeama de lamaie
  • 1/2 pahar unt topit
  • sare
  • zahar si esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • dulceata (am folosit de capsune dar in reteta originala se folosea marmelada)
  • 1 cana nucamacinata
  • Pt uns
  • 1 galbenus
  • 1 lg smantana
  • Decor
  • 100 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fraged cu dulceata de capsune:

-se freaca untul cu zaharul pudra


-se adauga galbenusurile unul cate unul,amoniacul stins,aromelesi la sfarsit faina


-se framanta un aluat potrivit de tare,se lasa sa se odihneasca 30 minute


-se imparte aluatul in 4 parti egalesi se intind foi groase de 1 cm


-se asaza in forma de tort o foaie se unge cu dulceata,se presara nuca macinata,se acopera cu cealalta foaie..


-ultima foaie se va unge cu amestecul de ou si smantana


-se da la cuptor pana se rumeneste frumos.


-ciocolta se topeste si se toarna peste prajitura calda


-se lasa sa se racesca complet inainte de a fi taiata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fraged cu dulceata de capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MotanLaOale 1

09.06.2011, 08:17

buna buna

mamaieelena 1

09.06.2011, 09:21

delicios

ionela2682 1

09.06.2011, 11:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu nuca si frisca