Budinca din piure de cartofi cu carne si carnati de la oala cu untura

de merisor in Porc, 8 Feb 2013 | 4894 vizualizari

 

Am facut aceasta budinca cu carnea si carnatii care s-au cam sfaramat in oala cu untura, adica aceea care au ramas practic pe fundul oalei.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg cartofi albi
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 200 gr costita afumata de la garnita
  • 2 carnati de casa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • Ardei congelat
  • 3 graunti usturoi
  • Piper
  • Oregano
  • Cimbru
  • Foi de dafin
  • Marar
  • 1 ou
  • Ulei
  • Apa
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din piure de cartofi cu carne si carnati de la oala cu untura:

Curatam, spalam cartofii, ii tocam si ii punem la fiert in apa cu sare pentru a face piureul.


Legumele le curatam, spalam, tocam si le punem la inabusit in putina apa cu ulei, adaugam condimentele, iar cand sunt aproape patrunse punem carnea taiata si carnatii sfaramati. Eu am avut niste carnati care s-au sfaramat, altfel ii taiam rondele pentru un aspect mai placut.


Amestecam cateva minute pe foc, adaugam ketchup, apoi dam deoparte.


Scurgem apa de la cartofii pentru piure, si ii pasam imreuna cu untul si putin lapte fiert.


Tapetam o forma cu peretii detasabili cu putin unt si punem jumatate din piureul de cartofi, apoi adaugam carnea si legumele si acoperim cu cealalta jumatate de piure.


Dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, dupa care scoatem si ungem cu un ou batut amestecat cu marar tocat si mai dam la cuptor pentru 5 minute pana prinde crusta.


Am servit alaturi de gogosari si o cana de iaurt de tara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din piure de cartofi cu carne si carnati de la oala cu untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

merisor 1

09.02.2013, 22:21

Multumesc Babi!
Antohya

mamaieelena 1

09.02.2013, 22:51

buna mancare dar nici nu stiu la care sa ma opresc sunt atat de multe,bune aratoase si mai vad si musacaua lui meri care mi-a facut o pofta de zile mari

ryta 1

07.01.2014, 17:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu costita