Budinca din piure de cartofi cu carne si carnati de la oala cu untura

de Merisor in Porc, 8 Feb 2013 | 7344 vizualizari

 

Am facut aceasta budinca cu carnea si carnatii care s-au cam sfaramat in oala cu untura, adica aceea care au ramas practic pe fundul oalei.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg cartofi albi
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 200 gr costita afumata de la garnita
  • 2 carnati de casa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • Ardei congelat
  • 3 graunti usturoi
  • Piper
  • Oregano
  • Cimbru
  • Foi de dafin
  • Marar
  • 1 ou
  • Ulei
  • Apa
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din piure de cartofi cu carne si carnati de la oala cu untura:

Curatam, spalam cartofii, ii tocam si ii punem la fiert in apa cu sare pentru a face piureul.

Legumele le curatam, spalam, tocam si le punem la inabusit in putina apa cu ulei, adaugam condimentele, iar cand sunt aproape patrunse punem carnea taiata si carnatii sfaramati. Eu am avut niste carnati care s-au sfaramat, altfel ii taiam rondele pentru un aspect mai placut.

Amestecam cateva minute pe foc, adaugam ketchup, apoi dam deoparte.

Scurgem apa de la cartofii pentru piure, si ii pasam imreuna cu untul si putin lapte fiert.

Tapetam o forma cu peretii detasabili cu putin unt si punem jumatate din piureul de cartofi, apoi adaugam carnea si legumele si acoperim cu cealalta jumatate de piure.

Dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, dupa care scoatem si ungem cu un ou batut amestecat cu marar tocat si mai dam la cuptor pentru 5 minute pana prinde crusta.

Am servit alaturi de gogosari si o cana de iaurt de tara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din piure de cartofi cu carne si carnati de la oala cu untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Merisor 1

09.02.2013, 22:21

Multumesc Babi!
Antohya

mamaieelena 1

09.02.2013, 22:51

buna mancare dar nici nu stiu la care sa ma opresc sunt atat de multe,bune aratoase si mai vad si musacaua lui meri care mi-a facut o pofta de zile mari

ryta 1

07.01.2014, 17:25

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu bacon