Budinca din tapioca, branza dulce si zahar ars

de Valclaudia in Dulciuri, 19 Iul 2014 | 2396 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie branza dulce (200 gr)
  • 500 ml lapte
  • 6-7 linguri tapioca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri zahar pentru caramelizat, cu care imbracam peretii vasului
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • zahar pudra pentru pudrat (2 linguri)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din tapioca, branza dulce si zahar ars:

Punem 4 linguri zahar tos intr-un vas termorezistent si il lasam la caramelizat in cuptor.


In alt vas, pe foc de data aceasta, punem laptele la foc potrivit.


Cand clocoteste, dam focul la minim si punem in ploaie 6-7 linguri granule de tapioca, amestecam in continuu pana se ingroasa ca si grisul.


Stingem focul, adaugam crema de branza,zaharul vanilat si fulgii de ciocolata.


Intre timp s-a caramelizat si zaharul de la cuptor, scoatem cu mare grija forma, imbracam peretii vasului cu zaharul caramelizat, turnam budinca de tapioca cu branza in forma, nivelam, apoi dam budinca la cuptor pentru 30minute la temperatura moderata (165 grade).


Scoatem budinca din cuptor, o lasam la racit, portionam si inainte de servire pudram cu zahar pudra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din tapioca, branza dulce si zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

alilianaa 1

19.07.2014, 22:31

ce aromat trebuie sa fie..

iri_iri 1

19.07.2014, 23:21

Rocsi 1

20.07.2014, 12:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni