Budinca din tapioca, branza dulce si zahar ars

de Valclaudia in Dulciuri, 19 Iul 2014 | 6337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie branza dulce (200 gr)
  • 500 ml lapte
  • 6-7 linguri tapioca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri zahar pentru caramelizat, cu care imbracam peretii vasului
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • zahar pudra pentru pudrat (2 linguri)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din tapioca, branza dulce si zahar ars:

Punem 4 linguri zahar tos intr-un vas termorezistent si il lasam la caramelizat in cuptor.

In alt vas, pe foc de data aceasta, punem laptele la foc potrivit.

Cand clocoteste, dam focul la minim si punem in ploaie 6-7 linguri granule de tapioca, amestecam in continuu pana se ingroasa ca si grisul.

Stingem focul, adaugam crema de branza,zaharul vanilat si fulgii de ciocolata.

Intre timp s-a caramelizat si zaharul de la cuptor, scoatem cu mare grija forma, imbracam peretii vasului cu zaharul caramelizat, turnam budinca de tapioca cu branza in forma, nivelam, apoi dam budinca la cuptor pentru 30minute la temperatura moderata (165 grade).

Scoatem budinca din cuptor, o lasam la racit, portionam si inainte de servire pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din tapioca, branza dulce si zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonaci cu aluat oparit umpluti cu nuca, mac si rahat