Budinci cu afine

de ianculubita in Prajituri, 19 Ian 2015 | 790 vizualizari

 

Observati ca nu am somn da???
Aceste budinci e asemanatoare cu reteta Baba cu rom;imi plac si "babele"dar si budincile!!!sunt bune de tot!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 125g unt
  • 125g zahar
  • 2oua
  • 125g faina
  • 1/2lingurita praf de copt
  • 1lingurita amestec Mirodenii pentru prajituri(din comert)
  • Sos
  • 300g afine de la congelator sau proaspete
  • 4linguri zahar
  • 3buc anason stelat
  • 1lingurita scortisoara
  • 3linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinci cu afine:

In primul rand se pregateste sosul care de fapt este o dulceata putin mai subtire;se pun toate ingredientele intr-un vas pe foc amestecand sa nu se lipeasca iar cand dulceata este gata,se scoate anasonul si se lasa deoparte.


Pentru aluat,se face o crema fina din unt si zahar,se adauga ouale pe rand mixand energic dupa fiecare apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt,mirodeniile si se amesteca usor cu telul


In formele de dariole(cine are) sau in ramekin,se pune cate o lingurita cu dulceata,se acopera cu aluat pana la treisferturi,se pun formele intr-o tava si se lasa la cuptor30min;


dupa acest timp,se scot formele din tava si daca au crescut,se taie la nivelul formei(altfel nu stau pe platou) si se rastoarna;


astfel dulceata pusa devine un ornament.


Se servesc imediat;un deliciu!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinci cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

ianculubita 1

20.01.2015, 08:28

Va aduc numai bunatati,se observa da???

dantes 1

20.01.2015, 09:18

Bune!

mirela0911 1

21.01.2015, 13:23

Ce bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu gem de piersici si nuci