Budincute de cartofi si cascaval

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 16 Apr 2015 | 3148 vizualizari

 

Cartofi, cartofi, cartofi! Cautam sa ii preparam in fel si chip, fierti, la cuptor sau prajiti, sunt de cele mai multe ori cea mai la indemana garnitura sa zic asa.

Astazi va ofer reteta unui preparat rapid si extraordinar de gustos! Va sugerez sa nu-l ratati.....altfel nu veti stii niciodata cum se topeste cascavalul delicios si invaluie cartofii intr-o aroma...wow!

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi medii
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 350 g cascaval
  • 250 g branza telemea cremoasa
  • 2 linguri smantana
  • sare dupa gust
  • foaie de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincute de cartofi si cascaval:

Fierbem cartofii taiati in bucati ca pentru piure.

Cand sunt gata ii scurgem de apa intr-o sita mare si-i punem inapoi in vasul in care au fiert.

Zdrobim cartofii, punem untul bucatele si amestecam, punem smantana,  adaugam telemeaua cremoasa si gustam de sare, daca simtim nevoia adaugam un praf bun.

Adaugam si oul si omogenizam compozitia.

Taiem bucati din foaia de copt, cat sa cuprinda un pumn. Razuim cascavalul.

Punem la baza cascaval razuit, adaugam cam 3 linguri pline din crema de cartofi, iar deasupra imbracam cu cascaval razuit din nou.

Strangem fiecare hartie de copt ca pe un saculet avand grija sa nu imprastiem compozitia si pentru asta invartim mai mult din partea de sus.

Asezam saculetii in tava de copt si coacem pentru 30 de minute la 200 de grade.

Vom desface cu grija saculetii cand sunt gata si cu o paleta vom muta pe un platou budincutele.

Eu i-am servit la masa alaturi de usturoi verde.....o nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincute de cartofi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta fara aluat, cu spanac si branza de capra