Omleta frantuzeasca cu piperade

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2014 | 7573 vizualizari

 

Incep cu aceasta omleta o serie de retete pe baza de ou, sunt o multime de feluri de a prepara oul, multe dintre ele foarte cunoscute, altele mai putin cunoscute ca si oul prajit, oul pané dar toate la randul lor. Azi omleta frantuzeasca , are aceasta denumire deoarece este rulata si are adesea la interior anumite ingrediente, omleta americana este pliata in 4 si are o forma triunghiulara.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • putina smantana
  • ardei rosu
  • ardei verde
  • ardei galben
  • ceapa
  • coulis de rosii
  • ulei masline
  • ierburi de provence
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta frantuzeasca cu piperade:

 Se prepara in primul rand piperade-ul de ardei : se spala si se curata ardei si ceapa si se taie fasii lungi. Intr-o tigaie neaderenta se pune putin ulei de masline , se adauga ardeii , sarea, piperul si usturoiul si ceapa . Lasam sa se inmoaie pret de cateva minte, se adauga apoi sucul de rosii sau rosiile decojite si fara seminte taiate marunt. Lasam sa colosteasca pret de cateva minute, adaugam apoi pasta de ardei iute si ierburile de provence.  http://www.bucataras.ro/retete/piperade-sau-mancare-picanta-de-ardei-58991.html  

 Pentru omleta se bat bine cele doua oua cu sare piper si putina smantana. Se pune putin ulei intr-o tigaie neaderenta( eu am folosit ceramica) , se adauga apoi ouale batute, se lasa pret de 2 minute la foc mic ca sa se inchege putin. Cu ajutorul unei spatule flexibile numita Marise dezlipim constant marginile si aducem oul nefacut la baza tigaii. 

Dupa ce omleta este prinsa se adauga in mijmoc piperade-ul de ardei. Se ruleaza o parte si cealalta parte  se ruleaza cand raturnam omleta din tigaie in farfurie. 

Se adauga putina piperade deasupra si se asezoneaza cu verdeturi dupa gust, este o ompleta super moale si plina de savoare, puteti sa o asezonati si ca o umpleti cu ce doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta frantuzeasca cu piperade" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

dantes 1

13.04.2014, 07:19

interesanta

Anett 1

13.04.2014, 14:28

Sylvia 1

14.04.2014, 12:52

o sa pun retete si cu alte modalitati de preparare a oualor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Omleta "pomana porcului"