Omleta frantuzeasca cu piperade

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2014 | 3615 vizualizari

 

Incep cu aceasta omleta o serie de retete pe baza de ou, sunt o multime de feluri de a prepara oul, multe dintre ele foarte cunoscute, altele mai putin cunoscute ca si oul prajit, oul pané dar toate la randul lor. Azi omleta frantuzeasca , are aceasta denumire deoarece este rulata si are adesea la interior anumite ingrediente, omleta americana este pliata in 4 si are o forma triunghiulara.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • putina smantana
  • ardei rosu
  • ardei verde
  • ardei galben
  • ceapa
  • coulis de rosii
  • ulei masline
  • ierburi de provence
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta frantuzeasca cu piperade:

Se prepara in primul rand piperade-ul de ardei : se spala si se curata ardei si ceapa si se taie fasii lungi. Intr-o tigaie neaderenta se pune putin ulei de masline , se adauga ardeii , sarea, piperul si usturoiul si ceapa . Lasam sa se inmoaie pret de cateva minte, se adauga apoi sucul de rosii sau rosiile decojite si fara seminte taiate marunt. Lasam sa colosteasca pret de cateva minute, adaugam apoi pasta de ardei iute si ierburile de provence. http://www.bucataras.ro/retete/piperade-sau-mancare-picanta-de-ardei-58991.html


Pentru omleta se bat bine cele doua oua cu sare piper si putina smantana. Se pune putin ulei intr-o tigaie neaderenta( eu am folosit ceramica) , se adauga apoi ouale batute, se lasa pret de 2 minute la foc mic ca sa se inchege putin. Cu ajutorul unei spatule flexibile numita Marise dezlipim constant marginile si aducem oul nefacut la baza tigaii.


Dupa ce omleta este prinsa se adauga in mijmoc piperade-ul de ardei. Se ruleaza o parte si cealalta parte se ruleaza cand raturnam omleta din tigaie in farfurie.


Se adauga putina piperade deasupra si se asezoneaza cu verdeturi dupa gust, este o ompleta super moale si plina de savoare, puteti sa o asezonati si ca o umpleti cu ce doriti .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta frantuzeasca cu piperade" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

dantes 1

13.04.2014, 07:19

interesanta

Anett 1

13.04.2014, 14:28

Sylvia 1

14.04.2014, 12:52

o sa pun retete si cu alte modalitati de preparare a oualor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute puisori