Bulion

de lia maria in Bulion, 18 Oct 2010 | 4223 vizualizari

 

Este o conserva pe care-o pregatesc in fiecare an si pe care-o folosesc la prepararea mancarurilor si bauturilor(ex. Bloody Mary) pe timp de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 10kg rosii mari si bine coapte
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita sare
  • Tarhon proaspat
  • Telina tije verzi cu frunze
  • Menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion:

Spalam bine rosiile, taiem si indepartam partea alba. Bucatile de rosii le punem, pe rand, in storcator. Sucul obtinut il golim intr-o oala mare si-l punem la fiert pe flacara mica,de aragaz. Adaugam mierea si sarea si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand. Dupa aproximativ 2h de fiert, adaugam ierburile aromate, pe care le-am legat ghemotoc cu ata alba de bumbac si mai lasam la fiert, inca 1h. Dupa 3h de fiert, obtinem un bullion concentrat ( va bolborosi ca o mamaliguta pripita), delicios si aromat. Indepartam ghemotocul de ierburi, si asa fierbinte il turnam in sticlele dinainte pregatite(spalate si uscate). Le capsam si le punem intre paturi pana a doua zi, cand le etichetam si le depozitam pe raft in camara.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

ela 1

19.10.2010, 19:03

ce frumos stau aranjate pe raft si mama mea face in fiecare an,si normal ca imi da si mie ,eu nu trebuie sa fac nimic pt iarna ca ea face de toate

lia maria 1

20.10.2010, 11:05

ela, nici eu nu aveam treaba cu pusul de bulion pana anul trecut, se ocupa mamicuta mea draga, de asta, dar acum nu mai este in putere draga de ea este prea batranica, face 80 de ani in decembrie, asa ca ma ocup eu

SENO 1

24.08.2011, 17:24

nici eu nu pun bulion,de obicei face mama,dar s-a aflat barbatu-meu destept si mi-a cumparata 10 kg de rosii,asa ca vrea nu vreau musai sa fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Suc de rosii