Bulion de legume

de RuxyRux in Bulion, 17 Oct 2011 | 7180 vizualizari

 

O minunatie...garantat! ...eu inlocuiesc cu acest bulion nelipsita vegeta din bucatarie care mie mi se pare foarte departe de adevaratul gust de legume( si am renuntat la ea de foarte multi ani)...plus ca nu stim niciodata ce contine decat daca o preparam in casa...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari
  • 2 kg ardei grasi( verzi, rosii, portocalii)
  • 3/4 kg morcovi
  • 3 kg de rosii
  • 6 bucati mari de radacina de patrunjel verde
  • 1 kg praz
  • 6 cepe rosii
  • 2 teline
  • 2 bucati de pastarnac
  • 6 dovlecei mari
  • 1/2 kg apa
  • 3 foi de dafin
  • 150 gr sare
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura de maghiran
  • 1 lingura de boia dulce
  • 1 lingura de piper alb
  • 1 lingura de usturoi pudra
  • 1 lingura de salvie maruntita
  • o oala mare de 12- 15 kg ( trebuie sa aiba loc sa fiarba)
  • un robot( blender puternic)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de legume:

Am spalat si am curatat legumele, le-am tocat marunt( aici e de munca) si apoi le-am pus pe rand la blender( am noroc de unul absolut senzational) si le-am facut pasta. Am avut nevoie la radacinoase si de putina apa pentru a le toca mai usor.


Am pus toata compozitia intr-o oala mare pe foc mediu si am fiert bulionul in jur de o ora...trebuie mare atentie deoarece cand incepe sa fiarba are tendinta sa dea pe afara datorita spumei care se formeaza la suprafata. Se amesteca din cand in cand si cam dupa o ora se aseaza frumos si dispare spuma. La jumatatea fierberii se pune sarea si zaharul apoi spre sfarsit si mirodeniile.


Sticlele se sterilizeaza, eu le spal bine cu apa fierbinte si detergent apoi le oparesc cu apa care clocoteste si zic eu ca este suficient. Lasam sa se domoleasca cam o jumatate de ora si apoi turnam in sticle cu ajutorul unui polonic si a unei palnii.


Cateva linguri adaugate la sosuri, fripturi, mancaruri gatite, ciorbe...cu siguranta vor face diferenta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Ade200 1

25.09.2012, 06:44

Bună treabă!

vpepuskas7 1

14.08.2013, 19:06

Lorra 1

16.08.2013, 08:12

Foarte bun !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Suc de rosii