Bulion

de MIUTA in Bulion, 28 Sep 2011 | 5603 vizualizari

 

Anul acesta am facut foarte mult bulion.Aici va prezint reteta mea care cred eu ca e foarte buna.Fac si bulion simplu doar cu suc de rosii si sare dar cel mai mult fac acest bulion care mie imi place cel mai mult.
Am uitat sa fac poze la sticlele cu bulion in paturica in pat cald dar le-am pozat depozitate direct in beci.

 

INGREDIENTE

  • 20 kg rosii foarte bine coapte
  • sare
  • 500 g zahar
  • o legatura mare de telina
  • o legatura mare de patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion:

Rosiile trebuie sa fie foarte bine coapte.


Se aleg rosiile foarte sanatoase,se spala bine si se pun la scurs de apa.


Se taie in patru si se dau prin masina speciala pentru ales cojile si semintele.


Se pun intr-o oala mare sub care am pus o tabla groasa de metal.Trebuie sa fiarba la foc mic.Se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se lege de fundul cratitei.


Se pune in cratita legatura de telina si cea de patrunjel dar se lasa legate ca vor fi scoase la sfarsit.


Se pune o jumatate de kg de zahar (am pus eu la 20 kg rosii) si sare dupa gust.


Se fierbe pana scade de doua degete(cca o ora).


Se pune in sticle curate si se capseaza.


Se aseaza bulionul in paturi la caldura iar a doua zi se depoziteaza in beci.


E asa de gustos in orice mancare in care se pune bulion dar si langa un pahar de ginars(tuica) de prune.


Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MIUTA 1

08.08.2012, 20:15

Nu se coc .Le speli bine cu apa rece,le lasi la scurs si sa se usuce,apoi le dai prin masina de stors rosii.

gabrielatonalt 1

15.08.2015, 21:30

bulionul se poate pune si in pet de plastic ?

MIUTA 1

30.08.2015, 17:16

Scuze Gabriela,deabia acum am vazut comentariul! Da,se poate pune doar ca se spune ca nu prea e sanatos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii