Bulion

de MIUTA in Bulion, 28 Sep 2011 | 4480 vizualizari

 

Anul acesta am facut foarte mult bulion.Aici va prezint reteta mea care cred eu ca e foarte buna.Fac si bulion simplu doar cu suc de rosii si sare dar cel mai mult fac acest bulion care mie imi place cel mai mult.
Am uitat sa fac poze la sticlele cu bulion in paturica in pat cald dar le-am pozat depozitate direct in beci.

 

INGREDIENTE

  • 20 kg rosii foarte bine coapte
  • sare
  • 500 g zahar
  • o legatura mare de telina
  • o legatura mare de patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion:

Rosiile trebuie sa fie foarte bine coapte.


Se aleg rosiile foarte sanatoase,se spala bine si se pun la scurs de apa.


Se taie in patru si se dau prin masina speciala pentru ales cojile si semintele.


Se pun intr-o oala mare sub care am pus o tabla groasa de metal.Trebuie sa fiarba la foc mic.Se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se lege de fundul cratitei.


Se pune in cratita legatura de telina si cea de patrunjel dar se lasa legate ca vor fi scoase la sfarsit.


Se pune o jumatate de kg de zahar (am pus eu la 20 kg rosii) si sare dupa gust.


Se fierbe pana scade de doua degete(cca o ora).


Se pune in sticle curate si se capseaza.


Se aseaza bulionul in paturi la caldura iar a doua zi se depoziteaza in beci.


E asa de gustos in orice mancare in care se pune bulion dar si langa un pahar de ginars(tuica) de prune.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MIUTA 1

08.08.2012, 20:15

Nu se coc .Le speli bine cu apa rece,le lasi la scurs si sa se usuce,apoi le dai prin masina de stors rosii.

gabrielatonalt 1

15.08.2015, 21:30

bulionul se poate pune si in pet de plastic ?

MIUTA 1

30.08.2015, 17:16

Scuze Gabriela,deabia acum am vazut comentariul! Da,se poate pune doar ca se spune ca nu prea e sanatos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Suc de rosii