Bulz cu oua ochiuri

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2012 | 5950 vizualizari

 

O mancare atat de buna, incat te lingi pe degete :Px

 

INGREDIENTE

  • 1 l apa
  • 300 - 400 gr malai
  • sare
  • 400 gr branza (de putina, cas, telemea)
  • o cana lapte
  • doua cuburi unt gras
  • 4 oua
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz cu oua ochiuri:

Se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa foiarba, se pune malaiul in ploaie (ce lapsus aveam :))) ) si se lasa putin la fiert, apoi incepem sa amestecam bine.

Dupa ce s-a omogenizat, adaugam laptele si amestecam. Lasam sa fiarba bine.

Intre timp, framantam branza cu unt si cu sare (daca e cazul). Dupa ce a fiert mamaliga, punem intr-un vas termorezistent, un strat de mamaliga, facem o gaura in mijloc si adaugam branza. Punem un alt strat de mamaliga si incropim o baza pe care spargem doua oua.

Punem un praf sare si dam la cuptor pana se fac ouale.

TIPS-URI

1

Puteti praji separat ouale si sa le puneti la sfarsit pe bulz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz cu oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

laura_n 1

29.07.2013, 22:42

sigur, exista multe variante de bulz, cu branza si smantana, cu afumatura

ralu_ca 1

30.07.2013, 18:34

miki_a 1

18.09.2015, 15:45

Asta as manca eu acum!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

la 09:57

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulz ca la Bran