Bulz dacic

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2014 | 9342 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in revista Practic in bucatarie din cel mai recent numar! Sotul cum a vazut reteta a si zic ca vrea, asa ca, dorintele sunt dorinte si trebuiesc indeplinite! Au ras tot din farfurie si el si mama, iar asta este cea mai mare multumire a mea...

 

INGREDIENTE

  • 5 felii costita afumata, dezosata
  • 3 oua
  • 150 gr cas de oaie
  • 3 oua
  • malai
  • sare
  • apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz dacic:

Intr-un ceaun, punem niste apa la fiert cu sare si o lingura malai. Cand clocoteste, turnam malai in ploaie, amestecam cu telul, pana obtinem o mamaliga nici prea moale, nici prea tare.

O rasturnam pe un platou si o lasam sa se racoreasca, atat cat sa o suportam in maini.

Costita o taiem feliute si o rumenim intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei.

Din oua pregatim niste ochiuri.

Casul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Rupem mamaliga in 3, sau puteti face una mai mare sa pregatiti mai mult bulzuri.

Luam prima bucata de mamaliga, o intindem in maini, presaram putin cas ras, cateva feliute de costita si formam o minge, pe care o aplatizam putin. La fel procedam si cu celelalte.

Intr-o tava punem hartie de copt si asezam bulzurile.

Deasupra asezam cate un ochi si mai presaram putin cas.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-15 minute.

Le scoatem cand sunt gata, lasam 2-3 minute sa se racoreasca si servim.

Poate fi servit simplu sau cu smantana!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz dacic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taci si inghite