Bulz dacic

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2014 | 3610 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in revista Practic in bucatarie din cel mai recent numar! Sotul cum a vazut reteta a si zic ca vrea, asa ca, dorintele sunt dorinte si trebuiesc indeplinite! Au ras tot din farfurie si el si mama, iar asta este cea mai mare multumire a mea...

 

INGREDIENTE

  • 5 felii costita afumata, dezosata
  • 3 oua
  • 150 gr cas de oaie
  • 3 oua
  • malai
  • sare
  • apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz dacic:

Intr-un ceaun, punem niste apa la fiert cu sare si o lingura malai. Cand clocoteste, turnam malai in ploaie, amestecam cu telul, pana obtinem o mamaliga nici prea moale, nici prea tare.


O rasturnam pe un platou si o lasam sa se racoreasca, atat cat sa o suportam in maini.


Costita o taiem feliute si o rumenim intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei.


Din oua pregatim niste ochiuri.


Casul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.


Rupem mamaliga in 3, sau puteti face una mai mare sa pregatiti mai mult bulzuri.


Luam prima bucata de mamaliga, o intindem in maini, presaram putin cas ras, cateva feliute de costita si formam o minge, pe care o aplatizam putin. La fel procedam si cu celelalte.


Intr-o tava punem hartie de copt si asezam bulzurile.


Deasupra asezam cate un ochi si mai presaram putin cas.


Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-15 minute.


Le scoatem cand sunt gata, lasam 2-3 minute sa se racoreasca si servim.


Poate fi servit simplu sau cu smantana!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz dacic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Rocsi 1

12.10.2014, 18:52

Babi

sebirizescu 1

02.12.2016, 00:25

Rocsi 1

03.12.2016, 18:30

Sebi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu branza si slanina