Bundt cu lamaie, ghimbir confiat si glazura de mascarpone

de gabrielaiancu in Prajituri, 22 Dec 2011 | 4616 vizualizari

 

Bundt cu lamaie, ghimbir confiat si glazura de mascarpone (reteta adaptata dupa cea a Marthei Stewart)

Aceast bundt este foarte pufos si se potriveste de minune cu glazura de mascarpone pe care am facut-o. Nu este foarte dulce, pentru ca nu-mi plac ca dulciurile sa fie mai dulci decat este necesar si este plin de savoare, datorita aromelor de la sucul si coaja de lamaie si bineinteles datorita ghimbirului (click pe fotografie pentru a o vizualiza complet).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru prajitura:
  • 150 g unt nesarat, la temperatura camerei, plus mai mult pentru tava
  • 250 g faina, plus mai mult pentru tava
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • sucul de la 1 lamaie
  • 3 linguri ghimbir confiat
  • 1 lingurita praf de copt1 lingurita sare
  • 1 lingurita ghimbir praf
  • 200 g zahar cristal
  • 4 oua mari
  • 150 g smantana
  • Ingrediente pentru ghimbirul confiat:
  • 1 radacina proaspata de ghimbir curatata si taiata in cuburi mici
  • 2 cani apa
  • 150 g zahar cristal
  • 2 linguri zahar cristal pentru pudrare
  • Ingrediente pentru glazura de mascarpone:
  • 2 linguri zahar cristal
  • 1 lingura apa
  • 200 g crema mascarpone
  • 150 g smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bundt cu lamaie, ghimbir confiat si glazura de mascarpone:

Mod de preparare al prajiturii:

1. Preincalziti cuptorul la 180°C. Tapetati cu unt si faina tava de bundt. Intr-un bol de marime medie amestecati faina cu coaja de lamaie, ghimbirul praf, praful de copt si sare. Dati bolul deoparte.

2. Folosind un mixer, bateti la vitezie medie, untul cu zaharul pana cand devine pufos, aprox. 4-5 minute. Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Adaugati si sucul de lamaie.

3. Adaugati faina in trei parti, si continuati sa amestecati cu mixerul la viteza mica. Cand faina s-a incorporat bine, adaugati smantana, amestecati in continuare bine, apoi finalizati (intotdeauna) cu restul de faina ramas. Aveti grija sa nu amestecati prea mult compozitia. Turnati compozitia in tava si nivelati-o cu o saptula din plastic.

4. Coaceti bundtul pana cand devine auriu, in jur de 20-30 minute (daca prajitura se aureste prea mult si prea repede, acoperiti-o cu o folie de aluminiu si continuati sa o coaceti, sau dati temperatura cuptorului la 150°C). Lasati prajtitura sa se raceasca bine inainte de a o scoate din tava, aprox. 30 minute. Serviti-o cu glazura de mascarpone si ghimbir confiat.

Mod de preparare al ghimbirului confiat:

1. Taiati o radacina mica de ghimbir in cuburi mici. Puneti pe foc o cratita mica cu 2 cani de apa si 150g zahar si amestecati pana cand zaharul se dizolva. Atunci cand acest sirop incepe sa fiarba, adaugati cu mare grija cuburile de ghimbir si lasati-le sa fiarba in siropul cu zahar pentru 30-40 minute, la foc mediu. La final, ar trebui sa obtineti un ghimbir translucent, moale, putin crocant.

2. Folosind o paleta deasa luati ghimbirul din sirop si scurgeti-l bine pe un gratar din metal. Dupa ce s-a racit, puteti sa-l pudrati cu zahar cristal.

Mod de preparare al glazurii de mascarpone:

1. Intr-un ibric dati in clocot 2 linguri de zahar cu o lingura de apa. Cand zaharul s-a topit iar consistenta siropului este groasa (aprox.2-3 minute), luati ibricul de pe foc si raciti bine siropul.

2. Folosind un mixer, mixati la viteza medie, timp de 2 minute, crema mascarpone cu smantana. Turnati cu grija siropul de zahar peste amestecul de mascarpone si amestecati pana se incorporeaza bine. Folositi glazura la decorarea bundtului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bundt cu lamaie, ghimbir confiat si glazura de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie