Bundt cu lamaie, ghimbir confiat si glazura de mascarpone

de gabrielaiancu in Prajituri, 22 Dec 2011 | 2431 vizualizari

 

Bundt cu lamaie, ghimbir confiat si glazura de mascarpone (reteta adaptata dupa cea a Marthei Stewart)

Aceast bundt este foarte pufos si se potriveste de minune cu glazura de mascarpone pe care am facut-o. Nu este foarte dulce, pentru ca nu-mi plac ca dulciurile sa fie mai dulci decat este necesar si este plin de savoare, datorita aromelor de la sucul si coaja de lamaie si bineinteles datorita ghimbirului (click pe fotografie pentru a o vizualiza complet).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru prajitura:
  • 150 g unt nesarat, la temperatura camerei, plus mai mult pentru tava
  • 250 g faina, plus mai mult pentru tava
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • sucul de la 1 lamaie
  • 3 linguri ghimbir confiat
  • 1 lingurita praf de copt1 lingurita sare
  • 1 lingurita ghimbir praf
  • 200 g zahar cristal
  • 4 oua mari
  • 150 g smantana
  • Ingrediente pentru ghimbirul confiat:
  • 1 radacina proaspata de ghimbir curatata si taiata in cuburi mici
  • 2 cani apa
  • 150 g zahar cristal
  • 2 linguri zahar cristal pentru pudrare
  • Ingrediente pentru glazura de mascarpone:
  • 2 linguri zahar cristal
  • 1 lingura apa
  • 200 g crema mascarpone
  • 150 g smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bundt cu lamaie, ghimbir confiat si glazura de mascarpone:

Mod de preparare al prajiturii:


1. Preincalziti cuptorul la 180°C. Tapetati cu unt si faina tava de bundt. Intr-un bol de marime medie amestecati faina cu coaja de lamaie, ghimbirul praf, praful de copt si sare. Dati bolul deoparte.


2. Folosind un mixer, bateti la vitezie medie, untul cu zaharul pana cand devine pufos, aprox. 4-5 minute. Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Adaugati si sucul de lamaie.


3. Adaugati faina in trei parti, si continuati sa amestecati cu mixerul la viteza mica. Cand faina s-a incorporat bine, adaugati smantana, amestecati in continuare bine, apoi finalizati (intotdeauna) cu restul de faina ramas. Aveti grija sa nu amestecati prea mult compozitia. Turnati compozitia in tava si nivelati-o cu o saptula din plastic.


4. Coaceti bundtul pana cand devine auriu, in jur de 20-30 minute (daca prajitura se aureste prea mult si prea repede, acoperiti-o cu o folie de aluminiu si continuati sa o coaceti, sau dati temperatura cuptorului la 150°C). Lasati prajtitura sa se raceasca bine inainte de a o scoate din tava, aprox. 30 minute. Serviti-o cu glazura de mascarpone si ghimbir confiat.


Mod de preparare al ghimbirului confiat:


1. Taiati o radacina mica de ghimbir in cuburi mici. Puneti pe foc o cratita mica cu 2 cani de apa si 150g zahar si amestecati pana cand zaharul se dizolva. Atunci cand acest sirop incepe sa fiarba, adaugati cu mare grija cuburile de ghimbir si lasati-le sa fiarba in siropul cu zahar pentru 30-40 minute, la foc mediu. La final, ar trebui sa obtineti un ghimbir translucent, moale, putin crocant.


2. Folosind o paleta deasa luati ghimbirul din sirop si scurgeti-l bine pe un gratar din metal. Dupa ce s-a racit, puteti sa-l pudrati cu zahar cristal.


Mod de preparare al glazurii de mascarpone:


1. Intr-un ibric dati in clocot 2 linguri de zahar cu o lingura de apa. Cand zaharul s-a topit iar consistenta siropului este groasa (aprox.2-3 minute), luati ibricul de pe foc si raciti bine siropul.


2. Folosind un mixer, mixati la viteza medie, timp de 2 minute, crema mascarpone cu smantana. Turnati cu grija siropul de zahar peste amestecul de mascarpone si amestecati pana se incorporeaza bine. Folositi glazura la decorarea bundtului.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bundt cu lamaie, ghimbir confiat si glazura de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

alldaycooking 1

22.12.2011, 21:17

Bun venit! Realmente un deliciu!

gabrielaiancu 1

24.12.2011, 10:18

Multumesc tuturor!

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:44

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie