Negresa din albusuri si ciocolata

de merisor in Prajituri, 7 Sep 2015 | 2799 vizualizari

 

Aveam 8 albusuri la congelator si ma incurcam mereu de ele cand voiam sa mai pun ceva, asa ca le-am scos, le-am dezghetat si am incropit o negresa de toata frumusetea si tot deliciul.
Este prima data cand testez negresa doar cu albusuri, dar tare incantata am fost de rezultat si mai incantat a fost unul dintre baietii mei care adora negresa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de 23/36 cm
  • 8 albusuri de ou
  • 10 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 150 gr nuca macinata grosier
  • 150 gr faina
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa din albusuri si ciocolata:

Lasam albusurile la temperatura camerei, o perioada buna de timp, pentru a se mixa bine.


Rasnim zaharul sa scurtam timpul de mixare.


Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul si le lasam sa se raceasca usor.


Macinam nuca, dar avem grija sa ramana mai grosiera, ca-i placut sa o simtim prin prajitura.


Cernem 100 gr faina impreuna cu praful de copt.


Bicarbonatul il stingem in 1/2 lingura, zeama de lamaie.


Presaram sarea peste albusuri si le mixam energic la treapta superioara a mixerului pana cand obtinem o bezea spumoasa, apoi adaugam treptat zaharul si 1/2 lingura zeama de lamaie, iar la final, bicarbonatul stins.


Pentru reusita prajiturii, trebuie sa obtinem o bezea tare, care nu va cadea de pe peretii vasului daca il intoarcem invers.


Scoatem mixerul din bezea si il inlocuim cu o lingura de lemn, sau o paleta.


Adaugam peste bezea, in fir subtire, ciocolata topita si usor calduta, esenta de rom si amestecam compozitia usor si de jos in sus, pentru a nu se lasa bezeaua prea rau.


Nu trebuie sa ne speriem ca se va lasa usor, nu are cum sa nu se lase la greutatea compozitiei cu ciocolata.


Adaugam nuca, amestecand tot usor, apoi treptat faina.


Urmarim sa obtinem un aluat cu o consistenta ceva mai groasa decat la chec, trebuie sa fie mai groasa, altfel prajitura nu va creste, iar nuca se va lasa la baza prajiturii.


Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem compozitia in ea, o nivelam frumos si dam tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 40-45 minute, dar nu uitam si de testul cu scobitoarea, ca nu toate cuptoarele coc la fel.


Portionam prajitura bine racita, dar daca poftim, putem sa taiem din margini ca e asa de buna si caldaaa!! :))))


 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina depinde de consistenta celorlalte ingrediente: de cat de bine s-a mixat bezeaua, de tipul ciocolatei(eu am folosit tableta de 200 gr de la LIDL - Bellarom Noir, care este amaruie), etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa din albusuri si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Aletta 1

08.09.2015, 17:06

Ce bine arata negresa...
Tare as vrea sa iau o bucatica

Bya Ralu 1

08.09.2015, 19:14

delicioasa,la favo

Xandrinne 1

08.09.2015, 22:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca