Bunny Cake

de irena in Torturi, 13 Mar 2012 | 2434 vizualizari

 

Tortul l-am facut cadou unui baietel ,care a implinit 5 ani.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5 lg apa,
  • 6 lg faina,
  • 4 lg cacao,
  • 10 lg zahar.
  • Crema 1:
  • 150 gr ciocolata,
  • 2oua,
  • 50gr zahar,
  • 50 ml cafea lichida
  • 300 ml frisca batuta.
  • Crema 2: 
  • 200 ml frisca batuta,
  • 4 lg gem capsuni.
  • Sirop:
  • 150 ml apa,
  • 6 lg zahar,
  • 2 linguri gem capsuni,
  • 1/2 baton vanilie.
  • Pasta de zahar :
  • 1 lingura gelatina,
  • 6 linguri apa,
  • 1 lingura margarina,
  • 2 linguri miere
  • cca 550 gr zahar pudra (din comert).
  • Ornamente din pasta de zahar ,briose cu ciocolata/lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bunny Cake:

Blatul: Peste albusuri se toarna apa si se bat pana albusurile devine tari,adaug zaharul cate putin,bat,apoi adaug galbenusurile,si mixez,apoi adaug faina si cacao trecute prin sita si amestec usor cu o lingura de lemn cu miscari de jos in sus.Se tapeteaza o forma,25 cm, cu hartie de copt,se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit , la foc mic,timp de 20-25 min.Se face testul cu scobitoarea.Se lasa blatul la racit pe un gratar si se taie in 3 foi.


Crema 1: Se bat f bine albusurile cu 30 gr zahar,separat se bat galbenusurile cu 20 gr zahar.Separat topesc ciocolata pe baie de aburi si cand aceasta s a racit adaug cafeaua calduta ca sa devina manevrabila,apoi adug galbenusurile,amestec,adaug albusurile si amestec usor ,apoi adaug frisca batuta f bine.


Crema 2: Frisca batuta bine se amesteca cu gem de capsuni.


Pentru sirop, caramelizez zaharul,adaug apa si vanilia si la sfarsit gemul de capsuni..


Se insiropeaza prima foaie de blat,se toarna crema 2, apoi a 2 a foaie blat insiropat,crema 1,a 3 a foaie blat insiropat si se lasa la frigider pt 3 -4 ore.


Se unge tortul cu gem de caise incalzit sau cu putina frisca, ca sa acoperi toate denivelarile si se imbraca in pasta de zahar,apoi se orneaza.


Pasta de zahar: gelatina si apa se amesteca pe baie de aburi,adaug margarina,mierea si amestec pana se dizolva .Separat intr un castron pun 400 gr zahar pudra si adaug amestecul format din gelatina si restul ingredientelor,apoi amestec usor incepand din mijloc.Se mai poate adauga zahar pana se obtine o pasta groasa care se framanta pe masa de lucru pana nu se mai lipeste si devine ca un aluat.Se foloseste imediat sau se poate pastra in folie la frigider.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bunny Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

bucatarimcudiana 1

14.03.2012, 10:56

superb

irena 1

14.03.2012, 11:03

Va multumesc mult !

MIUTA 1

14.03.2012, 13:20

Superb imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata alba si caramel